EVERYDAY STORIES

Bestdeal.md – magazinul online care îți livrează gratuit orice produs

bestdeal

Bestdeal.md este printre puținele magazinele online care oferă livrare gratuită și consultanță clienților săi. Directorul magazinului, Viorel Rodideal ne vorbește despre cum e să ai un business online în Republica Moldova.

-De ce un magazin online cu produse electronice?

-Datorită progresului în dezvoltarea noilor tehnologii şi gadget-uri, oamenii doresc să fie în pas cu inovația, adică să-și poată procura un smartphone de ultimă generație, o tabletă performanță sau oricare alt gadget care apare pe piață. Aici noi am decis să fim intermediari și să bucurăm consumatorii din Republica Moldova cu cele mai noi produse electronice de pe piața internațională.

-Site-ul a fost lansat acum 2 ani. Cum au evoluat lucrurile în acest timp? Moldovenii preferă cumpărăturile fizice sau online?

-Ca și în oricare alt domeniu de afaceri, sectorul vânzărilor online are atât avantaje, cât și dezavantaje. Pentru început, nu-i deloc ușor să-ți faci loc pe piața de desfacere din Republica Moldova din cauza numărului mare de magazine atât fizice, cât și online.

Noi am încercat să facem același lucru pe care îl fac și alții doar că ne-am viorel rodidealpropus să o facem mai bine și asta în pofida bugetelor modeste care le aveam din start. Calitatea produselor este garantată de producătorii, iar noi nu putem evolua decât în eficiența serviciilor pe care le oferim cumpărătorilor noștri, de exemplu:

– Oferim suport și consultață tuturor clienților care au nevoie;

– Recompensăm clienții fideli cu reduceri generoase;

– Vindem numai produse originale de la producătorii de top la cele mai avantajoase prețuri;

– Livrăm produsele gratuit în aceeași zi în care a fost efectuată comanda.

Consumatorii din Republica Moldova se adaptează destul de ușor la cumpărăturile online pentru că este mult mai comod să-ți faci cumpărăturile de acasă sau de la birou, beneficiind astfel de o gamă largă de produse la prețuri mult mai mici comparativ cu magazinele fizice.

-Înțeleg că un business online presupune mai puține cheltuieli, dar mă întreb dacă îți aduce și profit. Cum e în cazul vostru?

-Sunt de părerea că orice afacere poate aduce profit dacă depui destul efort și te dedici din plin. Este adevărat că un business online necesită mai puține investiții, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Partea cea mai costisitoare în asemenea cazuri este promovarea brandului și încrederea consumatorilor pe care nu o câștigi atât de ușor.

Am observat că produsele voastre sunt mai ieftine decât cele din magazine. De unde sunt produsele?

Toate produsele din magazinul nostru online sunt originale și vin direct de la producător. Am încheiat contracte cu dealerii oficiali din Republica Moldova, ceea ce ne permite sa fim unicii intermediari între produs și consumator.

În zilele noastre, avem acces la multe site-uri internaționale care oferă aceleași produse, dar poate puțin mai ieftine. De ce ar trebui să alegem magazinul vostru?

-Sunt multe site-uri internationale și într-adevăr prețurile sunt mai mici, dar există și o serie de dezavantaje. Unele din ele ar fi că magazinele internaționale nu oferă consultanță și suport, nu livrează produse în decurs de 1-3 ore și nu oferă garanție.

Ai făcut și anumite greșeli în acest business? Care au fost ele și ce ai învățat?

BestDeal.md este primul magazin online pe care l-am lansat, neavând experiență în domeniul vânzărilor. Evident că am întâmpinat multe greutăți iar unele lucruri importante pe care le cunosc astăzi, le-am învățat din greșelile pe care le-am făcut la început. Una din ele e că mi-am supraestimat posibilitățile, așteptându-mă că nu-i nimic greu în a lansa un magazin online în Moldova, însă realitatea s-a dovedit a fi alta.

Magazinele online au viitor în Moldova?

-Luând în considerație cât de importante au devenit dispozitivele electronice în zilele noastre și faptul că având doar un laptop în față sau un smartphone, putem să procurăm, fără a ieși din casă, absolut totul- de la baterii pentru telecomandă până la echipament profesionist pentru casă sau birou, cu siguranță magazinele online au viitor în Republica Moldova!

Autor: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*