Călătorii de vis SPECIAL

BLOG DE MEDIA: Orașe media și televiziuni pe cale de dispariție

Într-un colț de capitală crește un ditamai oraș media, într-un centru se pierde o televiziune, iar în alt capăt răsare o bucată de tabloid. Nu, mai bine zis, două bucăți tabloid, la kilogram.

coperta

În primul BLOG DE MEDIA de pe EVERYDAY JOURNALISM am să vorbesc puțin despre ce se coace în imediata apropiere de PUBLIKA TV, cât și despre ce se pierde chiar în centrul orașului, într-un SkyTower sticlos.

Holdingul lui Plahotniuc, ce se ține pe Prime și Publika, se mută cu totul la Moldexpo. Lângă televiziunea de știri a răsărit o ditamai construcție frumoasă de trei nivele, unde vor fi toate studiourile Prime-ului, 2plus, Canal 3 și, probabil MuzTV.

Într-un fel, toate televiziunile de audiență vor fi într-un loc, să nu se cheltuie mulți bani pe drum. Vor avea studiouri sofisticate, cum televiziunea de la noi n-a mai văzut, vor fi show-uri de pe loc, zic, iar ce ne așteaptă numai Dumnezeu știe.

O poză, în care s-a strecurat pe lângă PUBLIKA și Media City-ul de la Moldexpo, a postat-o prezentatorul de dimineață, Vlad Burac. Iat-o.

1959318_10202219351139659_1529234812_n

Totuși, ca să nu o lungesc prea mult cu subiectul dat, trec la celălalt, despre cum piere, în ochii noștri, JurnalTV. S-a născut, televiziunea asta, ca una ce aduce mult content local pe micul ecran.

La frecvențe terestre așa și n-a ajuns. CCA-ul o încarcă de amenzi la fiecare a doua ședință, pentru că ar „deranja”, iar de cealaltă parte, nici atitudinea postului, care promovează intens acțiunile Mișcării Anti-Mafie, nu e una echidistantă.

Plus, Jurnal a mai fost și asaltat de un val al plecărilor masive de vedete din TV, epicentrul fiind Nata Albot, care acum duce o viață fericită în Canada, alături de iubitul și fetițele ei. Nu neg că în locul vedetelor deja consacrate ale televiziunii nu ar veni specialiști sau cunoscători buni ai domeniului, însă în așa formă să-ți schimbi imaginea postului… e cam greoi și întârziat.

Totuși, dacă îi lăsăm maxim 2 sezoane televizate, cred că-și revin. Dar frecvențe sigur nu iau prea curând, poate când trecem pe digital.

Și, ca o notă de final, vreau să ne obișnuim cu ideea că în fiecare miercuri, pe everydayjournalism.md, comunicăm media, prin BLOG DE MEDIA.

În restul zilelor mă găsiți pe pagina de facebook.

Al vostru, Vadim Zgherea.

P.S. Despre NOUTATEA mass-mediei locale, privind lansarea primelor două tabloide, vorbim curând. Am să vă și anunț ceva tot atunci, ce ține de domeniul respectiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*