NEWS

Canalul Moldova 1 va fi receptionat în România în regim must carry

Guvernul României a adoptat, miercuri, Acordul cu Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, care prevede obligativitatea operatorilor de cablu din cele două ţări de a prelua TVR, respectiv Moldova 1, scrie Mediafax.

Acordul a fost semnat la Chişinău, la 31 martie, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, precizează MAE, într-un comunicat.

Acordul prevede obligativitatea operatorilor de cablu din România şi Republica Moldova de a prelua serviciile de programe ale societăţilor publice de televiziune din cele două state. Se creează aşadar, condiţiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry).

Acordul întăreşte termenii pentru retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova, prin cablu şi respectiv în modul digital, aşa cum au fost stabiliţi prin Înţelegerea amiabilă semnată la 12 septembrie 2013, la Bucureşti, care a fost validată prin Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 7 noiembrie 2013, subliniază MAE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*