Fashion Journalism SPECIAL

Cele mai frecvente gafe vestimentare făcute de jurnaliști

Fashion Guide.md, special pentru site-ul everydayjournalism.md, rubrica Fashion Journalism, a depistat care sunt  greșelile de stil, pe care le comit jurnaliștii.

Iată care sunt cele mai frecvente gafe vestimentare care trebuie evitate de jurnaliști:

1. Alege o ținută casual pentru interviul de angajare.

Recomandări: Optați pentru o ținută clasică și elegantă. Pentru femei alegerea perfectă va fi costumul clasic compus din pantaloni la dungă sau fustă creion, cămașă albă și sacou. Pentru bărbați e recomandat costumul clasic în nuanțe gri, negru sau navy, de asemenea purtat cu o cămașă albă sau albastră.

1

stil

2. Nu respectă dress code-ul indicat pe invitația evenimentului la care trebuie să fie prezent.

Recomandări: Dacă doriți să lăsați o impresie bună gazdei evenimentului și să vă  fie apreciat profesionalismul, respectați dress code-ul impus. Astfel, pe lângă faptul că veți fi remarcat, cu siguranță o să vă simțiți mai confortabil și mai încrezut în sine.

jurnalist stil

stil

stil jurnalist

3. Vine la redacție îmbrăcat neglijent.

Recomandări: Femeile ar trebui să evite jeanșii rupți, piesele vestimentare cu aplicații metalice și rupturi, fustele mini,  machiajul strident și coafurile voluminoase. Optați pentru un look cât mai natural și ținute simple.

Bărbații la fel ar trebui să evite blugii rupți sau exagerat de vopsiți, pantalonii scurți, tricourile fără mâneci, încălțămintea sport și articolele vestimentare în culori stridente. În schimb nu vor da greș dacă vor purta  blugi clasici sau pantaloni chino în culori neutre, cămăși în carouri sau unicolore, sacouri, pantofi sau mocasini.

femeie jurnalist

stil jurnalist

4. Nu se îmbracă corespunzător atunci când intervievează pe teren.

Recomandări: Dacă aveți planificat din timp un interviu important, îmbrăcați-vă corespunzător locului unde va avea loc interviul. Dacă întâlnirea e programată într-o instituție de stat, atunci ținuta clasică, elegantă este obligatorie. Dacă aveți o discuție neformală, într-o cafenea atunci e admisibilă și o ținută smart-casual.

86

Sursa:  www.FashionGuide.md special pentru rubrica Fashion Journalism pe EVERYDAY JOURNALISM.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*