NEWS SPECIAL

Concurs pentru jurnalişti şi bloggeri „Recensămînt promovat – cetăţean informat”

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, Fondul ONU pentru Populație, cu susținerea Guvernului României anunță lansarea concursului pentru jurnaliști şi bloggeri „Recensămînt promovat – cetăţean informat”. 
scrie-corect
Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii și bloggerii sunt încurajați să mediatizeze atît la nivel naţional, cît şi la nivel local subiecte legate de proiectul „Campania de informare cu privire la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2014″ şi să contribuie în acest sens la diseminarea informaţiei în rîndul populaţiei. Sunt invitaţi să participe jurnaliştii şi bloggerii activi din Republica Moldova, atât din presa scrisă, cât și on-line, TV şi radio.
Condițiile de participare:
  • Concursul „Recensămînt promovat-cetăţean informat” se adresează jurnaliştilor din R. Moldova, ei se pot înscrie în competiţie cu materiale publicate în presa scrisă şi online sau difuzate audio şi video în perioada 14  aprilie- 25 mai.
  • Dosarul pentru concurs poate fi expediat la adresa electronica: cntm.coresponenta@gmail.com, până la data de 30 mai 2014, inclusiv.
  • Materialele de presă înscrise la concurs (3-4 materiale) trebuie să abordeze subiecte ca: Campania de Informare de la om la om, recensămîntul, importanţa participării cetăţenilor la recensămînt.
Criteriile de selecție:
  • Reflectarea în mod obiectiv a nivelului de informare și a calității realizării recensământului în localitățile Republicii Moldova, în special pentru grupurile vulnerabile și minoritățile naționale.
  • Sensibilizarea societăţii civile şi şă încurajeze participarea activă la recensămînt.
Premii: Câștigătorii vor beneficia de o vizită de studiu în Europa organizată de către Forumul European al Tineretului.
Pentru mai multe detalii accesaţi, regulamentul concursului.
Scopul Proiectului este ca populația din R. Moldova, în mod special tinerii și grupurile vulnerabile din societate să conștientizeze importanța și rolul recensămîntului atât pentru pentru instituțiile centrale de stat, autoritățile publice locale, cât și fiecare familie, dar și persoană în parte.
 
Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să contactați pe:
Natalia Screlea, Coordonator Comunicare, 
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, 
Tel.: (+373 22) 233 088; 
Web: www.cntm.md
FB: Natalia Screlea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*