JOURNALISM SPECIAL

Dan Negru: “Da, sunt o antivedetă!”

Prezentatorul TV, Dan Negru i-a acordat un interviu analistul media din România, Iulian Comănescu. Omul de televiziune a punctat mai multe idei despre cum vede televiziunea din zilele noastre.

dan negru

Întrebat dacă mai are emoţii în momentul în care prezintă o emisiune, Negru mărturiseşte: “Da, am mari emoții mereu… când n-o sa le mai am, va înseamna că ceva nu e în regulă, că blazarea se apropie. Am emoții duble mereu. O dată la filmări și încă o dată la venirea audiențelor. Sunt credincios, nu superstițios. Și o rugăciune înaintea filmărilor îmi dă forță și liniște…”

În ceea ce priveşte statutul său de angajat, vedeta accentuează: “Sunt un angajat incomod, ciufut, pretențios si extrem de atent la detalii  – tocmai asta mă face deloc comod. Dar audiențele m-au salvat în toți anii ăștia”.

Iulian Comănescu îl caracterizează pe prezentator ca fiind cel mai bun meșteșugar de televiziune din România, iar Negru răspunde: “Salvarea mea s-a numit în toate formatele mele scenaristul Negru, și nicidecum prezentatorul Negru. Am construit Blondele după chipul și asemănarea mea, n-am avut o mare încredere în scenariști. Și întotdeauna, cu directorii de program, am găsit varianta optimă de format pe care să-l vindem publicului. În România nu funcționează un moderator-marionetă, cititor de prompter… în divertisment. Sau dacă funcționează, asta se întâmplă cu resurse financiare mari, suportate de stație”.

Simpaticul prezentator este de acord cu închiderea TVR Cultural şi chiar arată greşelile pe care postul l-a făcut, din punctul său de vedere: “Showurile culturale se adresează tot oamenilor de cultura, ei de ei, au un limbaj codat, închis – și apoi se miră că TVR Cultural s-a închis din lipsă de audiență. Pentru că n-au fost în stare sa facă prozelitism cultural, cu vânzători carismatici”.

Succesul moderatorului vine din faptul că este o antivedetă: “Da, sunt o antivedetă! Am învățat de la Lazarov să fiu o antivedetă, să pun formatul înaintea mea. În toată lumea, moderatorii TV sunt niște simpli ușieri care deschid poarta celor care vin, a formatului. Sunt un electrician care pune lumina pe format. Lazarov m-a învățat asta. Toți cei care au pus lumina pe ei, au urlat, dansat, sărit în cap, uitând de invitați, de format, s-au prăbușit. E una din lecțiile lui Lazarov. Să fiu electricianul care pune lumina”.

Finalul materialului ne găseşte în prezenţa unui om cu destulă experienţă în televiziune, încât să poată face o analiză la rece a pieţei media: “De acum, salvarea vine din propriile idei. Televiziunile care nu vor avea așa ceva, resurse proprii în divertisment, se vor orienta spre filme sau sport, celelalte lucruri care vând la public”.

Sursa: radardemedia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*