Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Daniela Jenunchi: Sunt omul cu dispoziția: azi pe tocuri, mâine în ghete

Este o explozie de emoții și zâmbet! Cu siguranță ai văzut-o la TV, unde transmite aceeași energie telespectatorilor. Daniela Jenunchi, prezentatoarea știrilor din sport și a emisiunii ”Veranda” de la Jurnal TV a acceptat să ne vorbească despre stil, despre cum se îmbracă moldovencile și ce găsim în garderoba ei.

Stilista Ylianna Danko a ales 3 ținute din magazinul ”My London Shop”, care o i se potrivesc Danielei. Vedeți și voi ce ne-a reușit.

Daniela Burlac

-Ce înseamnă pentru tine stilul? 

-Stil – simplitate, eleganță. Stil e atunci când ai găsit ce ți se potrivește.  Să fii stilat pentru mine înseamnă când vezi omul ce poartă haine, dar nu hainele și apoi persoana. Stil – când ai atitudine și porți hainel care îți accentuează atuurile. Firesc, ușor, plăcut ochiului.

-Tu de unde l-ai învățat? Și se învăța undeva să fii stilată, de prin reviste, de la tv?

-Bunica mea nu ieșea din casă până nu avea cămașa perfect călcată , părul buclat și sprânceana aranjată. De mică am văzut maniere de lady. Eram certată dacă îmbrăcam o haina prea colorată sau nepotrivită mie. Da, pot afirma că primele lecții de stil le-am luat de la bunica Olga. Cea mai mare parte de învățăminte legate de stil totuși le-am acumulat la Jurnal TV. Un mare noroc când ai o echipa de profesioniști în spate și care mereu îți vor explica unde ai greșit și unde ai punctat în țintă.  Revistele și cele de la TV îmi inspiră mai puțină încredere, deși recunosc sunt cu ochii pe marele fashioniste din lume, iar uneori am tupeul să nu aprob ce îmbracă.

Daniela Burlac

-La TV ai un stil diferit de cel pe care îl ai în afara job-ului. Care îți este mai aproape? 

-Ambele, doar că zi de zi optez pentru confort,  respectând regulile de stil, iar în emisiuni ador stilul elegant, uneori sexy și desigur tocurile.

-Comoditatea este importantă pentru tine?

-Pot renunța la ea, dacă arat bine în ce sunt îmbrăcată și voi rezista până la capăt.

-Sunt tare curioasă! Shoppingul unde-l faci? Cu bani mulţi haine de brand sau bani puţini şi haine bine asortate?

-Nu îmi place să investesc  bani în haine, mai bine fac economii pentru o călătorie, pentru o procedură spa, pentru un nou abonament la sală. Dacă ai o siluetă bine sculptată orice haină asortată frumos va da bine. Mereu profit de perioada reducerilor. Niciodată nu fac shopping în Moldova… doar în afară sau online.  Bani mai mulți pot da pe o geantă de brand sau o pereche de pantofi.

Daniela Burlac

Daniela Burlac

-În Chişinău avem unde să facem shopping?

-Este și în Chișinău loc de shopping.  Vorbesc aici despre producătorii autohtoni, care în ultimii ani au atins un nivel demn de Europa. Centrele comerciale mă deprimă : prețuri exagerate care sunt foarte umflate… nu invinuiesc antreprenorii . Îi inteleg… costul chiriei, vamuirea mărfei , documente, birocrație , salarii pentru angajați. Ăștia sunt factorii care formează prețul, dar și calitatea și aspectul hainelor lasă de dorit. Paiete, insertii aurii, stofe necalitative , kitchoase, aer de bazar turcesc sau baze angro din China.  Există însă în Chișinău și câteva locuri, oaze unde fetele pot găsi lucruri drăguțe aduse din Europa la prețuri democratice, și astăzi am descoperit unul.

Daniela Burlac

Daniela Burlac

-În ultimii ani avem prezentatoare TV bine îmbrăcate, avem reviste, avem site-uri care ne învață cum să ne alegem ținutele. Astea cumva crezi că au influențat asupra stilului femeilor din Moldova? Ai observat pe stradă sau atunci când stai în Chișinău la o cafea că femeile noastre se îmbracă altfel?

-Cu regret schimbările s-au produs doar pe un mic segment. Ce observ în stradă mă întristează. Văd exact acelaș portret de 10 ani în urmă, nu vrea moldoveanca să adopte stilul de lady.  Nu vrea să bucure ochiul trecătorilor, ba din contra luptă pentru atenție cu mijloace vulgare:  sâni dezgoliți, fuste scurte, dresuri lucioase, tocuri de streapteauză într-o zi obișnuită de lucru. În schimb mă bucur enorm când vad o prezență viu colorată și foarte stilată,  fete tinere care optează pentru pantofi oxford și o fusta midi, sunt atât de frumoase.

Daniela Burlac

-Hainele sunt niște mesaje externe care le spun celor din jur cine suntem noi, care e personalitatea noastră. Cum e Daniela Jenunchi? Ce vrei să transmiți tu celor din jur prin stilul pe care îl adopți?

-Eu nu am un stil bine definit și cred că nu voi avea vreodată, sunt omul cu dispoziția: azi tocuri, fustă creion, mâine ghete și o pereche de blugi, all black sau galben muștar, iată de ce niciodată nu o veți descoperi pe Daniela Jenunchi cum e ea. E diferită, e o enigmă. Așa și trebuie să rămână o femeie. Mai depinde ce îmbrac de activitățile mele peste zi: dacă am multe de făcut optez să îmbrac pantaloni și talpă, dacă știu că am de stat pe loc, din mașină la intrevedere și acasă atunci ma vezi în rochie și pe tocuri.

Daniela Burlac

-Câte perechi de pantofi are Daniela?

-Suficient pentru a crea zeci de look-uri. Incălțămintea trebuie cumpărată nu în grabă, de 7 ori măsurăm și odată achităm.

-Fiecare femeie are articole ei vestimentare pe care le preferă. Unele pantofii de toate culorile, altele accesoriile, eşarfele sau genţile. Care e slăbiciunea ta?

-Va suna ciudat dar nu pot răspunde aici. M-am gândit 10 minute și am înțeles că în diferite perioade din viața mea am avut diferite slăbiciuni. Ba nu mă puteam opri din a cumpăra rochii, s-a trecut pe linia încălțăminte sportivă, apoi genți și s-a incheiat cu parfumuri.

-Știi, nu toată lumea are curaj și inspirație pentru aș-i găsi propriul stil, pentru a experimenta. În acest caz, crezi că ar trebui de recurs la ajutorul unui stilist?

-Un DA mare pentru consultațiile stiliștilor. Unele persoane sunt înzestrate de cei de sus de o viziune corectă în acest domeniu. Mereu ascult de recomandarea acestora, deși ultimul cuvânt într-o ținută îl am eu.

Daniela Burlac

-Moldova are știliști? Cine-s ei și de ce îi recomanzi?

-Nu știu de Moldova, dar știu despre  micro planeta mea pe nume Jurnal TV care DA are stiliști cu greutate. Dana Lookovetki , Mihaela Lookovetki și echipa celor de la make-up și hair style: Ana Granaci și Cristina Gliuciuc. Sunt adevărate zâne care transformă orice Cenușăreasă în regina balului.

-Și spre final, cum a fost experiența de a proba hainele aduse din Londra și alese de stilista Ylianna Danko?

-Mi-a plăcut magazinul ”My London Shop”, mi-a plăcut ce am văzut pe rafturi și oamenii care lucreaza aici. Aici nu dai de Turcia și China, aici e stilul aristocraților englezi și spiritul rebel a celor din Beatles. Oricine va intra nu va putea ieși cu mâinele goale din magazin. Cu Ylianna Danko am avut colaborări și toate au ieșit fructuoase, am acceptat toate ținutele și accesoriile alese de ea și cred că nu am dat greș.

Daniela Burlac

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Make-up și hair style: Cristina Gliciuc, stilist Jurnal TV

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*