Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Dorina Cojocaru: Haina nu descrie omul în totalitate, dar vorbește suficient despre el

Dorina Cojocaru

Este cea care decide cu ce noutăți picante ne trezim în fiecare dimineață…. la Jurnal TV. Dorina Cojocaru, producătorul emisiunii ”Deșteptarea” a acceptat invitația de a vorbi despre garderobă, prima impresie și ce ar face cu 1 000 de euro. 

-Cât de mult s-a schimbat Dorina în cei 5 ani de televiziune la Jurnal TV?

-Mult de tot. Interiorul şi-a schimbat întreg formatul graţie cătorva oameni pe care i-a ales inima mea ca puncte de reper, ghidaj. Azi sunt Eu. Foarte apropiată mie. Cu bune şi rele. Cu mai multe greşeli, sincerităţi, atitudini care m-au adus la mine şi m-au alcătuit din nou.

Dar stilul vestimantar/garderoba?

-De la sine înţeles garderoba îşi ia şi ea alte orientări, fiindcă îmbracă o cu totul altă femeie. A prins mult mai multă culoare, ţesături atent selectate şi da – feminitate. Am descoperit rochia în acești 5 ani şi a devenit preferata mea alături de salopeta elegantă.

Dorina Cojocaru

Dorina Cojocaru

Știu că aparițiile la TV sunt gestionate de o adevărată echipă. Cât de mult diferă stilul tău vestimentar de pe sticlă și cel de zi cu zi?

-Aici e poate surpriză. Nu diferă! Stilistul Dana Lookovetzki a adăptat stilul TV felului meu de a fi. Rochia, eleganţa mă însoţesc atât pe sticlă cât şi în regie, sau în viaţa de zi cu zi. Uşor-uşor am ajuns să nu mă mai ating de blugi, şi nu fiindcă nu îmi plac, ci pentru că rochia îmi dă o mai mare libertate a mişcării, a gândirii.

Dorina Cojocaru

Ce culori găsim în garderoba ta?

-În proporţii mari albastru, verde, turcoaz şi evident negru şi alb. Cochetez îndrăzneţ şi cu roşu în ultimii ani. Sigur, nu veţi găsi nici o piesă de nuanţă roz 🙂

-Ce cumperi mai des, o carte sau o rochie? 

-Rochiile le cumpăr mai des, deoarece cărţile îmi sunt dăruite în mare parte. Însă cu toate astea am mai multe cărţi  care mă îmbracă şi atunci când sunt în pielea goală – apropo, cea mai îndrăgită vestimentaţie 🙂

Dorina Cojocaru

Cât de des faci shopping, unde și cât de fericită te face?

-Shoppingul îl leg de necesitate. Fără treabă nu o să mă vezi umblând prin magazine şi de cele mai multe ori îl fac la viteză, fiindcă ştiu exact ceea ce caut. Dacă am găsit piesa corespunzătoare, m-am oprit la ea chiar din primul minut. O atenţie mai mare îi acord acestei aşa-zise terapii în călătorii. Încerc să îmi fac plinul pentru o perioadă mai lungă şi o fac fără griji fiindcă munca e departe iar telefonul nu sună.

Dacă ar fi să descrii stilul tău vestimantar atunci ar fi unul curajos sau romantic? 

-Optez pentru eleganţă în orice situaţie sau segment al vieţii, iar ea poate fi diversă. Ştiu să fiu o romantică destul de curajoasă când e cazul şi o curajoasă romantică când cere situaţia.

Dorina Cojocaru

Dorina Cojocaru

Crezi că ai simțul stilului? Cum îl dezvolți?

-Când vorbim de stil, definiţiile sunt multe şi destul de complicate în aparenţă. Pentru mine stilul „este cea de-a doua natură a gândirii”. O mişcare a sufletului care prin existenţă îşi asigură un simţ. Stilul nu face referire la a te îmbraci bine sau nu, pe placul tuturor sau doar al tău. Stilul este simţul tău, care cere mâncare, haine, activităţi în funcţie de cine eşti şi încotro mergi. Iar eu merg 🙂

În materie de vestimentaţie mi-ar plăcea să ajung pe la Ducesa de Cambridgi Kate Middleton şi Victoria Beckham, pentru care frumuseţea şi comoditatea merg mână în mână.

Știm că în zilele noastre e foarte importantă imaginea/ stilul vestimentar pentru că de multe ori ești judecat după haină. Tu ești producător TV și ai avut posibilitatea să cunoști multe persoane dornice să facă TV. A contat prima impresie, cum sunt îmbrăcate potențialii candidați? De ce?

-Evident că da. În ziua de azi mesajul se absorbe din tot. Iar ca mesajul tău să fie auzit şi ascultat trebuie să înveţi să-l reprezinţi pe potrivă. Prima impresie contează mai mult decât oriunde în TV. Aici trebuie să împuşti din prima, fiindcă o a doua şansă s-ar putea să n-o mai ai. Haina nu descrie omul în totalitate, dar vorbeste suficient despre el. Iar nota mea nu s-a dat niciodată pentru scump sau ieftin, ci pentru gust sau lipsa lui. Simplitatea ordonată mă face să vreau să deschid primii nasturi…de sus.

Referitor la cum ne îmbrăcăm sau se îmbracă – cred că avem progrese mari în acest sens.

Denis Simonov

Dorina Cojocaru

Dacă ai avea astăzi 1 000 de euro, ce ți-ai cumpăra și unde ai alege să faci shopping?

-O mie de euro, nu este o sumă care să îţi permite prea multe. Însă fiind create circumstanţele… aş alege Italia, pentru diversitatea de încălţăminte calitativă.  Şi da, i-aş cheltui pe pantofi şi genţi.

Exista haine scumpe care arată perfect pe tine sau exista haine ieftine, dar foarte bine asortate?

-Am de toate. Însă o mai mare bucurie simt când reuşesc să arăt bine fără sume care îmi crează semne de întrebare în portofel.

Dorina Cojocaru

Spre final, cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul My London Shop?

-Am avut o zi foarte grea până a ajunge la voi. A trebuit să mă mobilizez cu ultimul gram de putere ca să nu amân întâlnirea. Şi mi-a reuşit 🙂 De îndată ce am ajuns la faţa locului, toate au dispărut.  Proprietara magazinului aflata la Londra, a cerut angajatei să-mi dea telefonul să-mi transmită ceva. Şi SURPRIZĂ – o voce cunoscută şi dragă a unei conştinţe creată de circumstanţe caritabile, m-a bucurat enorm şi mi-a dat necesarul de confort pierdut peste zi. Plus că fotografa cârlionţată şi colorat îmbrăcată mi-a confirmat din prima că sunt pe mâini bune!

Dorina Cojocaru

Partenerul proiectului: My London Shop

Fotograf și stilist: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*