Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Elena Băncilă: O femeie fericită este o femeie frumoasă!

 ”O femeie fericită este o femeie frumoasă”, mi-a spus prezentatoare de știri de la Realitatea TV, Elena Băncilă. Ea, după cum vedeți, este și frumoasă, și stilată, și fericită. Am aflat care este secretul. Se pare că prima femeie de la care s-a inspirat  a fost chiar mama ei. Te invit să o descoperi și să o redescoperi pe Elena Băncilă în ținutele din magazinul ”My London Shop” și să afli ce înseamnă pentru ea să fii o femeie stilată.

Elena Băncilă

-Ce înseamnă pentru tine ”a fi stilat”?

-Un om stilat este un om care știe ce vrea de la sine și de la cei din jur, dar mai ales cum să obțină asta prin felul în care arată.

-Ce piese vestimentare găsim în garderoba Elenei Băncilă? Ce piesă vestimentară adori și de care nu te-ai putea despărți?

-Îmi plac foarte mult blugii, sacourile, fustele creion, bluzițele vaporoase, rochiile midi, pantofii stiletto și sandalele pe toc. Din accesorii ador ochelarii și ceasurile.

Elena Băncilă

-După tine, stilul înseamnă brand, bani, atitudine, inspirație?

-Stilul  înseamnă în primul rând bun gust și atitudinte. Nu pot să neg faptul că și posibilitățile financiare joacă un rol important în crearea unei imagini frumoase. Dacă e să lăsăm la o parte metaforele și modestia, e clar că în cazul femeilor care au probleme financiare, copii de crescut și un salariu deloc optimist nu prea le mai arde de țoale și modă. Trist e ca există și o altă categorie de femei, care oricât de mulți bani ar avea tot nu reușesc să își creeze un stil decent.

-Culorile cotează?

-Orice culoare are un farmec. Important este să fie la locul ei! Eu prefer culorile clasice, pastelate…

Elena Băncilă

-Mamele sunt de obicei primele noastre ”profesoare” la capitolul stil. Ce sfaturi ți-a dat mama ta de care ții cont și astăzi?

-Mama mea este o femeie care niciodata nu a exagerat, fie că este vorba despre haine, coafură sau bijuterii. Este foarte elegantă și îi plac „lucrușoarele” mici dar care au un aspect „scump”. Asta m-a insuflat și pe mine.

-Crezi că în meseria noastră de jurnaliști e important stilul vestimentar pe care îl abordăm?

-Este indispensabil! Jurnaliștii trebuie să fie cu un pas înaintea tuturor și felul în care arată nu face excepție or noi suntem cei care servim informația oamenilor. Coafura îngrijita, ținuta potrivită și un machiaj discret sunt suficiente pentru a arată respectabil atunci când mergem la un interviu, conferință de presă sau avem o transmisiune live.

Elena Băncilă

Elena Băncilă

-Cât de des investești în garderobă și unde preferi să faci shopping?

-Trebuie să recunosc faptul că investesc destul de des…dar nu foarte mult. Încerc să prind prețuri rezonabile. În Moldova acest lucru este practic imposibil de realizat. Magazine de calitate…ioc, iar prețurile te dau pe spate. Prefer să profit de călătoriile mele prin Europa și să achiziționez de acolo tot ce am nevoie.

-Ce notă le dai femeilor din Moldova la capitolul stil?

-Femeile din Moldova sunt deosebite, frumoase, naturale și blânde. Păcat că multe dintre ele abia de reușesc să își cumpere o cremă pentru față sau o pereche de pantofi. Salariile mici și viața grea pe care o duc nu le permit să aibă grijă de ele. Am cunoscut femei deosebit de frumoase dar care au o viață greu de imaginat. Despre ce fel de trenduri sau shopping putem vorbi în aceste cazuri! Asta este realitatea din țara noastră. Nu vreau să le dau note, vreau să le ajut atunci când pot și cu ce pot…

-De curând ai trăit unul dintre cele mai frumoase momente din viața ta – căsătoria. Presa scria că rochia de mireasă a fost gândită de tine. E cumva unde dintre pasiunile tale? Ești interesată de designul vestimantar?

-Da, într-adevăr modelul rochiei este schițat de mine. Mi-a placut mult cum a ieșit iar asta îmi dă curaj să mai fac o tentativă în această direcție. În viitorul apropiat mi-aș dori să fac o colecție mică de rochii casual. Albe, negre, bej, cu forme geometrice…așa cum le văd eu. Sper să realizez cât mai curând această idee. Bineînțeles că fără ajutorul unor oameni profesioniști în domeniu nu aș putea face nimic.

Elena Băncilă

-Crezi că o femeie stilată va avea mai mult succes în căutarea unui job sau în a seduce un bărbat decât o femeie cu stil minumalist sau neinspirat? Într-un fel, haine schimbă destine?

-Categoric! O femeie stilată are șanse mai mari de reușită atât în viața profesională cât și pe plan personal. Însă cred că, anume stilul minimalist arată de cele mai multe ori mult mai decent decât ținutele încărcate cu diverse culori, bijuterii și accesorii. Mai mult decăt atât, putem observa această tendință în cele mai noi colecții ale marilor designeri.

-Ce sfat/ îndemn ai pentru femeile din Republica Moldova?

-O femeie fericită, este o femeie frumoasă! Le-aș sugera să își caute acea armonie interioară care ulterior va avea efecte pozitive și asupra aspectului fizic.

Elena Băncilă

Partenerul proiectului: My London Shop

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul Proiectului ”Fashion Journalism”: Victoria Ungureanu

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*