NEWS SPECIAL

EVJ: A meritat să vezi proiecțile de la Animest Chișinău

 Festivalul Internațional de Animație, Animest Chișinău a adunat și în acest an, mii de spectatori. Printre ei, a fost și echipa Everyday Journalism.

Echipa Everyday a fost printre spectatorii filmului Paranorman din cadrul Festivalul Internațional de Animație, Animest Chișinău. Producția  ne-a surprins prin capacitatea de a aborda mai multe stereotipuri din copilăria noastră, despre spirite și fantome. Oricum, animația nu era recomandată copiilor sub 12 ani.Personajele atât de contemporane și atât de sceptice ne-au amuzat pe măsură, iar ora educativă pe care o poartă pelicula este una actuală și inteligibilă, relatată într-o manieră foarte iscusită. Echipa a rămas încântată și mulțumită de seara pe care au petrecut-o, urmărind o animație.

a

c

Cea de-a treia ediție Anim’est Chișinău din acest an s-a desfășurat în perioada 24 – 27 octombrie și a fost găztuid de cinematograful Gaudeamus. Programul festivalului a fost unul foarte divers și  a delectat publicul moldav cu peliculele ParaNorman, regizat de Sam Fell (The Tale of Despereaux, Flushed Away) și Chris Butler, al doilea proiect de anvergură lansat pe ecrane de studioul Laika, după succesul Coraline; sau Couleur de peau : Miel Approved for Adoption, povestea orfanului coreean adoptat de o familie belgiană, cu un melanj de animaţie 2D și 3D și imagini de arhivă. Filmul a primit numeroase distincţii, precum Marele Premiu și Premiul Publicului la Zagreb 2013 sau Premiul publicului și Premiul Unicef pentru scenariu la Annecy în 2012.

p

Autor: Alina BIVOL

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

 

Comments are closed.