Fashion Journalism SPECIAL

Garderoba de bază a unei jurnaliste

În orice profesie,  vestimentația constituie  încă un mijloc de comunicare cu persoanele cu care interacționezi  pe tot parcursul zilei. Profesia de jurnalist nu este o excepție. Fiind una dintre cele mai dinamice meserii, orice jurnalistă trebuie să aibă în garderobă câteva piese vestimentare obligatorii pentru a face față oricărei situații, scrie FashionGuide.md special pentru o rubrică dedicată stilului jurnaliștilor la Everyday Journalism.md

jurnalist stilat
Sursa foto: www.classy-fabulous.com
Sursa foto: tumblr.com
Sursa foto: tumblr.com

Astăzi v-am pregătit o listă de piese vestimentare must-have de care ar trebui să țină cont orice jurnalistă.

Pantalonii la dungă sunt perfecți pentru jurnalistele cărora le pasă atât de statutul profesional, cât  și de confortul personal. Aceștia îi putem găsi într-o diversitate mare de culori și imprimeuri. În plus sunt foarte versatili. Pe timp de zi  îi puteți purta cu o pereche de balerini, iar seara în cadrul unor evenimnete, cu pantofi sau sandale.

Cămașa albă este un must-have în special pentru cele care au de realizat interviuri cu persoane influente sau activează în instituțiile de stat. Cămașa albă conferă credibilitate persoanei pe care o poartă. În cazul în care vă pare plictisitoare, o puteți accesoriza cu eșarfe, coliere sau broșe.

Sursa foto: theclassycubicle.com
Sursa foto: theclassycubicle.com
Sursa foto: theclassycubicle.com
Sursa foto: theclassycubicle.com

Fusta creion este perfectă pentru interviuri dar și evenimente de seară. Important este să optați pentru lungimea potrivită. Se recomandă fusta până la genunchi.

fusta

Bluzele fluide nu trebuie să lipsească din șifonier. Le puteți asorta cu pantalonii la dungă, fusta creion sau chiar și o pereche de jeanși.

Sacoul se va asorta foarte bine cu orice piesă  menționată mai sus. Acesta va conferi eleganță, feminitate, dar și seriozitate.

jurnalist

Jeanșii în general trebuie de evitat din garderoba de serviciu, în special pentru jurnaliștii ce activează în domeniul politic. Cu toate acestea sunt admiși o pereche de blugi albaștri închiși fără aplicații și rupturi. Asortați cu o bluză și un sacou, veți obține un look lejer și reținut.

Pe timpul răcoros evitați scurtele și optați pentru un trenci clasic, care se va asorta bine atât cu o ținută casual, cât și cu un outfit elegant.

jurnalism

Puloverul de asemenea poate înlocui bluza sau cămașa. În combinație cu un sacou și pantalonii la dungă veți obține încă o ținută stilată și comodă, ceea ce este important în profesia unui jurnalist.

jurnalist stilat

Rochia dreaptă până la genunchi de diverse culori poate fi purtată atât cu pantofi cât și cu balerini. Puteți să o asortați cu un sacou sau o vestă lungă.

rochie

La fel nu trebuie să vă lipsească pantofii cu tocul nu mai înalt de 8 cm pentru interviuri sau evenimentele de ocazii și o pereche de mocasini sau balerini pentru munca pe teren, o geantă supradimensionată, încăpătoare unde să  păstrați toate rechizitele necesare și un ceas de mână.

pantofi

 

jurnalist stilat

Experimentați cu asortarea acestor piese și accesorizați-le cât mai divers. Evitați culorile și imprimeurile stridente, decolteurile adânci bluzele transparente, fustele și rochiile mini și pantofii cu tocuri prea înalte. Optați pentru simplitate, confort și minimalism.

Sursa:FashionGuinde.md special pentru EVERYDAY JOURNALISM.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*