Călătorii de vis SPECIAL

Generația FOTOmodel

…a fost inventat universul perfect. Așa arată: Bucate delicioase. Oameni fericiți și perfect photoșopați. Relatări la orice oră de la fața locului. Bunătate virtuală. Complimente virtuale. Acte de binefacere gen like me, please. Noțiunea raiului a fost reinventată – Facebook și generația model.

Acum hai, hai… să ne turnăm câte o căldare de like-uri peste cap 🙂 

facebok profil

Invidie virtuală?

Nu. Nu. Nu-s deloc invidioasă pe personajele virtuale care adună câteva sute de like-uri la fotografiile photoshopate. Dar recunsoc, de câțiva ani mă gândesc să învăț într-o zi photoshop-ul și să-mi fac o fotografie care să coste câteva sute de like-uri. Realizabil scop. Un test chiar. Eul meu ar fi tare fericit. Ce-i drept, nu pentru mult timp.

Deși recunosc, uneori e iritant pentru eul meu să văd în jur atâtea fețe photoshopate… și atâtea like-uri. Evoluție, se numește Domnule! Generația FOTOmodel. Mai ales pentru că acum îți poți cumpăra câteva kg de like-uri. Pardon, niște popularitate virtuală. M-am gândit și la asta. Câte destine sunt schimbate de nea Facebook. Măcar ceva bun din experiența virtuală.

Trișez și eu. Din cele câteva zeci de fotografii, dacă una e reușită și pe placul meu, atunci fotograful sau ziua a fost cu adevărat bună. Deși nu apelez la magia Photoshop-ului, sunt și eu șmecheră. Îmi văd zilnic imperfecțiunile. Așa că nu vreau să fiu unicul om care distruge universul perfect de pe Facebook. Oricum, nu ajung la performanța oferită de Photoshop, dar nu plâng în pernă.

Mi-ar plăcea să cred că radiez mai mult în realitate, decât pe Facebook.

Să nu exagerăm.

Sunt oameni frumoși, frumoși… și fără photoshop. Doar că ei sunt atat de puțini 🙂 Cel puțin în lista mea de Facebook. Atenție, vorbim de fizic!

Concluzie? Ne este tare greu să trăim cu realitatea.

Facebook-ul ne ajută să construim propria realitate ireală într-o lume virtuală.

Și acum vă întreb: Cât de sinceri putem fi?

Să indicăm la descrierea fiecărei fotografii: imagine trecută prin filtrul Instagrame, imagine editată cu ajutorul Photoshop-ului. Așa sunt sigură…. n-o să trăim niciun șoc vizual, trecând dintr-o lume în alta.

Să ne turnăm câte o căldare de like-uri peste cap, zic. E noul drog al generației FOTOmodel.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*