EVERYDAY STORIES

HOT Night in Chișinău// Lista pericolelor din cluburile de noapte by Felicia Munteanu

felicia munteanu

Everyday Journalism.md anunță lansarea unui nou proiect – ”HOT Night in Chișinău”. Aici vom afla împreună cum se distrează cei din Chișinău, dar și cei din afara țării. Vom descoperi povești de dragoste care au pornit de la o privire, un zâmbet și un dans într-un club de noapte, dar și cât de periculoase pot fi ieșirile în oraș. Prima din lista celor petrecăreți este dansatoarea Felicia Munteanu, care ne-a povestit mai multe despre cum se distrează tinerii din Chișinău.

-Felicia, am observat că nu ratezi aproape nici un week-end și te distrezi în cluburi cu prietenele tale. De ce ai ales să ai o viața de noapte atât de activă?

-Sunt tânără, nu am un iubit și nu prea am ce să fac noaptea și în general, îmi place acest ritm de petreceri. Pentru mine o petrecere înseamnă să dansez, să mă văd cu prietenii și nicidecum să beau în exces, așa cum fac alții de obicei. Nu consum alcool pentru că ies în oraș cu mașina. Recunosc, când voi avea o familie, copii, atunci voi prefera să stau acasă și să acord timp celor dragi.

munteanu

-Să fie oare asta și pentru că ești dansatoare și adori ringul de dans?

– Da, am o energie aparte când aud o piesa bună în club și îmi place să dansez chiar dacă în unele cluburi oamenii sunt mult mai fițosi și nu prea o au cu dansul. Mie îmi este indiferent ce o să creadă lumea, deși mulți cred că dansez din cauza că sunt beată. Mulți prieteni se miră când mă văd plecând din club cu mașina, crezând că sunt ”amețită”. Ei însă nu înțeleg că așa e starea mea naturală în club. De ce să vii în club fără dispoziție și să te uiți cum se distrează lumea? Mai bine stai acasă!

-Te văd în cele mai cotate cluburi din Chișinău și se spune că accesul nu e pentru fiecare. Ce trebuie să ai pentru a te putea distra într-un astfel de club? Bani? Haine de brand?

-Sincer, nu am avut niciodată o problemă cu accesul în cluburi și nici nu m-am gândit vreodată că există cluburi care nu sunt pentru toată lumea. Majoritatea greșesc cu ținutele inadecvate pentru aceste localuri. Nu vorbesc de branduri, ci de stil și gust. În plus, femeile trebuie mereu să fie cu părul coafat, cu un machiaj adecvat și zâmbet. Toți petrecăreții se cunosc între ei pentru ca de obicei merg în aceleași localuri, iar asta mi se pare foarte fain. Eu mi-am făcut mulți prieteni și cunoștințe prin cluburi. Și nu trebuie neapărat să ai mulți bani la tine ca să te simți bine.

Felicia Munteanu

felicia munteanu

-Și care e bugetul unei ieșiri în Chișinău ?

-Nu obișnuiesc să cheltui mult. Asta luând în vedere că nu merg cu baieți ca să îmi achite ei ( glumesc) dar multe fete așa fac. Am seri în care pot să cheltui 100 de lei, dar sunt și seri în care cheltui 300-400 de lei. Eu cred că baieții cheltuie mai mult pentru că ei servesc foarte mult alcool, cel puțin așa am observat eu sau se oferă să plătească băutura fetelor în speranța că o vor agăța.

felicia munteanu

-Călătorești mult și probabil ai văzut cum e și prin cluburile din lume. Ai noștri se distrează altfel decât cei din afară?

– Îmi amintesc perioada când am avut un concert în China și am văzut că în toate cluburile se consumă foarte mult alcool. În schimb mi-a plăcut ideea unui joc cu zaruri, dacă perdeai, atunci consumai alcool. Nu vreau să generalizez pentru că probabil n-am fost în cele mai bune cluburi de acolo.

În Spania mi-a plăcut foarte mult că se dansa în doi. Am fost invitată de băieți străini care se arătau disponibili să mă învețe pașii lor Latino. Din nou, vorbesc doar de un club unde am fost.

Londra –  sunt îndrăgostită de acest oraș, însă nu pot să zic la fel și de petrecerile de acolo. Se termină pe la 2-3 dimineața, oră la care în Chișinău abia începe distracția, dar dacă te distrezi cu prietenii nu mai contează când începe și când se termină.

În plus, nu îmi place ca la ei foarte multe cluburi nu sunt atât de glamouroase cum e la noi, iar oamenii nu sunt la fel de îmbrăcați și frumoși cum e la Chișinău. Mulți când aud prețurile la băuturile din cluburile din Chișinău și când le arăt și pozele, îmi spun că neapărat vor veni în vizită.

România – cred că cele mai tari petreceri le-am avut acolo. Lumea chiar știe cum să se distreze, dar fudulia e maximă. Începând cu șampaniile, zeci de artificii ca să vadă tot clubul cine a dat banii și până la banalele șervețele de masă care le aruncă în aer și cu cât mai multe arunci pe seară cu atât mai cool ești. Mie mi se pare o prostie. Cel mai mult îmi plac cluburile din Mamaia.

Romania

felicia munteanu

felicia munteanu

-Unii merg în cluburi pentru distracții, alții pentru a cuceri/a seduce. Ți s-a întâmplat vreodată să pornești o relație cu un bărbat pe care l-ai cunoscut într-un club? Cum a fost?

-Nu am acest scop când merg în club pentru că mi se pare că cunosc deja tot Chișinăul, dar să sperăm că mai sunt baieți frumoși și educați pe care nu i-am cunoscut încă.

Și da, mi s-a întâmplat să cunosc pe cineva. Eram în Odesa și acolo am vorbit toată seara cu un baiat care mi-a plăcut din prima. Am aflat că părinții lui erau chiar din același sat cu ai mei și după ce ne-am întors la Chișinău am avut o relație frumoasă. Chiar nu regret acea întâlnire… Pe lângă mulți baieți nesimțiți care consumă alcool fără măsură, poți întâlni baieți  de treabă. Pur și simplu acum majoritatea doar în club se cunosc pentru că nu prea au unde în altă parte.

-Și cum crezi, dragostea poate fi găsită într-un club de noapte?

-Sigur! Oriunde poți întâlni dragostea asta (zâmbește).

felicia munteanu

-Cluburile și ieșirile noaptea sunt periculoase? Ți s-au întâmplat lucruri mai puțin frumoase?

Mie personal nu mi s-a întâmplat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii atentă. S-a întâmplat unei cunoștințe să i se pună ceva în pahar după care medicii i-au spus că au fost droguri. De aceea nu trebuie sa-ți lași paharul pe unde apucă sau să accepți băuturi de la necunoscuți, deși depinde de situație. Eu nu fac asta. Și să ai grijă cu cine urci în mașină dacă te lași condusă de cineva acasă.

felicia munteanu

-Spune-mi 3 motive de ce trebuie să ne distrăm în week-end?

– Suntem tineri și avem o singură viață! Și pentru că muncim zilnic, măcar weekend-ul să-l petrecem. Asta dacă nu ai familie, dar dacă o ai, atunci mai bine petreci timpul împreună acasă. Deși eu sunt de părere că și cuplurile au nevoie de distracție și e bine o dată pe lună să mai iasă în cluburi.

-Recomandă-ne câteva cluburi din Chișinău unde ne putem distra?

-Acum depinde de fiecare ce-i place.

Eu am un topul al meu: 1) Cocos; 2) Drive; 3) Famous.

felicia munteanu

felicia munteanu

felicia munteanu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Proiectul ”HOT Night in Chișinău” aparține în exclusivitate site-ului EVERYDAY JOURNALISM.md. Rugăm să indicați sursa în cazul în care preluați materialul. Mai mult, nu vom mai tolera atunci când alte site-uri se vor inspira din proiectele lansate pe platfoma EVERYDAY JOURNALISM.md.

*Anunțăm cluburile din Chișinău că suntem în căutarea unui partener pentru acest proiect unic! Pentru detalii – 686 13 488

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*