Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Istoriile din garderoba jurnalistei Inga Cebotari

Inga CebotariEa adună cele mai frumoase povești de viață din țară. O vezi cu microfonul în mână abordând oameni și subiecte din cele mai interesante. Inga Cebotari este una dintre moderatoarele emisiunii ”Istorii Urbane” la TNT și a acceptat provocarea lansată de site-ul ”Everyday Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”.

-Inga Cebotari, fata cu bucle, ochelari și cu personalitate. Așa mi-ai rămas în memorie. Spune-mi tu cum ești cu adevărat?

-Dacă așa ți-am rămas în memorie, înseamnă că m-ai cunoscut cu adevărat. După ani de revoltă cu mine însumi, am înteles că buclele mă priesc și le-am îndrăgit la culme, încerc să nu le mai chinui, ci deopotrivă să le scot în evidentă tot mai creativ. Cu aproape doi ani în urmă am acceptat nevoia de a purta ochelari și trebuie să recunosc că ei mă salvează de machiajul zilnic și îmi conturează acel suflu de personalitate, despre care tu vorbeai.

-Într-un interviu spuneai că ai copilărit la țară și că atunci când ți-ai început studiile la Chișinău nu cunoașteai prea multe lucruri despre stil. Ce s-a schimbat între timp și cum ai reușit să treci prin această transformare?

-Am venit la Chișinău, recunosc, cu un stil de provincie. Mă îmbrăcam atât de penibil în primul an de facultate. Cred că colegele mele râd și azi pe seama modului în care îmi făceam apariția la ore. Pe atunci, credeam că e tare stilat să potrivești o pereche de balerini cu floare la un costum sportiv (zâmbește). Rușinos, dar adevărat! Ce-i drept, sufla vântul prin garderoba mea, așa că făceam combinații din ce aveam. Când ieșeam la întâlnire cu vreun cavaler scoateam în lumină unica pereche de adidași în nuanțe alb-roz și o geacă albă. Mă simțeam atât de specială. Treptat și involuntar preferințele mele s-au schimbat, ca și posibilitățile de a-mi cumpăra haine. Acum sunt adepta ojei de culoare violet-albastru închis spre negru, inclusiv, a bocanilor si paltoanelor bărbătești, a fustelor vaporoase, rochiilor drepte și largi, a pantalonilor cu talie înaltă, toate lipsite de culori criante, majoritatea croite pe alb-negru! Cred că, schimbările legate de vestimentație sunt radicale!Inga Cebotari

Inga Cebotari-Ești reporter și mă întreb dacă jurnalistul are un dress-code de care ține cont. Tu ții cont de anumite reguli? Care sunt ele?

-Eu nu am un dress-code, pentru că emisiunea pe care o conduc e lipsită de bariere, ieșită de sub tipare, cu un aer distractiv. Așa că, am fericita ocazie în fiecare zi de a mă îmbrăca așa cum îmi dictează dispoziția. Altceva este că, niciodată nu voi apărea la muncă, la filmări, în rochii lipite pe corp, scurte în lungime și cu un decolteu strigător. Totodată, evit tocurile înalte și machiajul pronunțător. De obicei, filmez acasă la eroii mei. Ca omul să îmi deschidă sufletul, eu trebuie să îi ofer comoditate, să fiu cât mai modestă ca el să nu se simtă incomod. Iar haina poate crea acea barieră emoțională. De asta, eu prefer să vin la serviciu fără aere!

Inga Cebotari-Care sunt lucrurile din garderoba ta la care nu vei renunța niciodată? De ce?

-Cămașa alba și cardiganele de stofă groasă ori împletite. De multe ori prietenul meu mă ceartă că nu îmi schimb hainele, precum că oamenii or să se gândească că duc lipsă de mai multe opțiuni vestimentare. Dar eu mă simt bine, în orice perioadă a anului, într-o cămașă albă tip bărbatesc cu o pereche de adidasi și blugi, iar când aleg altă ținută să trag pe mine, neapărat, un cardigan lung împletit.

-Cât de des faci shopping? Unde și cât investești?

-Eu am un obicei, de fiecare dată când primesc salariu să dedic o mică parte din el pentru o haină. Și atunci conștient îmi fac timp de shopping. De regulă, vizitez unul și acelaș butic în care se vând creațiile unui designer de la noi, Radion Cicic. Ceva mai mult îmi permit când ies în afara țării. De exemplu, din ultima vacanță petrecută în Londra m-am întors cu 9 perechi de papuci, pe care am cheltuit în total până la 1000 de lei. De asta, ador reducerile. Cert, este că, niciodată n-am să dau pe un lucru ultimii bani din buzunar. La shopping sunt o fire destul de echilibrată și chibzuiesc mult.

Inga Cebotari

Inga Cebotari-În afară de un stil bine definit, ce calități ar trebui să mai aibă o femeie? Dar un bun reporter?

-Un reporter, fie bărbat ori femeie trebuie să fie mai întâi de toate un om sincer, înțelegător și responsabil. Femeile de azi sunt atât de frumoase, dar uită să fie măcar din când în când- bune! Bunătatea este calitatea cea mai impotantă a unei femei, în opinia mea.

-Știi, se spune că haina nu-l face pe om. În zilele noastre mai e valabil? Perioadă când toți pun accentul pe imagine.

-Industria vestimentară, promovarea accentuată a modei și a tendințelor fashion a evoluat atât de mult, încât imaginea unui om a devenit amăgitoare. De asta, consider că zicala haina nu-l face pe om e mai valabilă ca niciodată.

Inga Cebotari-Spune-mi 3 nume de femei din Moldova care după tine sunt stilate și de ce le consideri stilate.

-Lucia Berdos, combină reușit stilul elegant cu cel frivol și de culori calde. Aș mai remarca drept persoane stilate, după mine, pe prietenele mele, femei de afaceri, Inga Neamtu și Oxana Constantinov, care vor investi numai în piese semnate de marele case de modă și vor ști întotdeauna să le etaleze la înalțime.

Inga Cebotari

Inga Cebotari-Ai recurs vreodată la ajutorul unui stilist? De ce? Crezi că ar trebui din când în când să cerem opinia unui specialist sau ne sunt de ajutor și site-urile, revistele de modă?

-La ajutorul unui stilist am recurs doar în cadrul ședintelor foto. Dar, consider că ar fi bine să le cerem ajutorul. Avem stiliști talentați în țara noastră, deschiși pentru a da sfaturi. Site-urile de modă sunt chiar un instrument de educare. Eu, dacă nu știu în ce să mă îmbrac, recunosc că deschid unele portaluri și încep să caut tangente între garderoba mea și ce se prezintă acolo. Mă ajută mult când vreau să fiu mai originală.

Inga Cebotari-Și spre final, cum a fost experiența ta în proiectul ”Everyday Journalism” în parteneriat cu ”My London Shop”?

-Of, sunteți atât de tari!!!! Recunosc că alături de voi am trăit cea mai frumoasă experiență de până acum, la acest capitol. Ylianna mi-a sugerat câteva ținute care sută la sută mă reprezintă. Mai mult, am decis să nu mă mai despart de fusta roz în care am pozat, așa că am cumpărat-o imediat de la My London Shop. Oxana Gutu, mulțumesc pentru buna dispoziție și ție Victoria, pentru atenția acordată.

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*