Călătorii de vis SPECIAL

“Istorioară” condimentată cu artă

Deși nu este un mod clasic de a începe un articol sau un editorial, voi considera că dialoghez cu voi și vă voi întreba: ce înseamnă artă pentru voi?

pensule-pictura

Aș vrea să trecem peste definiția clasică din DEX și să încercăm să ne gândim dacă în jurul nostru se mai face artă, dar nu doar cu numele, ci la modul la care să simțim atunci când ne aflăm în fața unui astfel de obiect sau act.

Am avut ocazia de ceva timp să intervievez oameni care fac din plăcere activitățile artistice. Oameni care nu trăiesc neapărat din asta financiar vorbind, însă dacă le-ai lua aceste activități cu siguranță nu ar putea trăi. Am întâlnit fotografi care îți taie respirația atunci când îți arată o simplă imagine. Am întâlnit scriitori care au lipici pe fiecare literă pe care o scriu și care ar fi în stare, dacă ar fi mai mult promovați, să transforme în cititori înrăiți și pe cei care nu au pus mâna pe o carte în viața lor.

De ce? Pentru că arta e o poveste. Iar modul în care un scriitor, un fotograf sau un dansator o face, e doar o altă manieră de a expune povestea. Și ca orice poveste bună, arta nu se învață, ci se trăiește.

Și pentru că eu cred în povești, voi încerca pe Everyday Journalism să vă spun câte o “istorioară”  condimentată cu artă sau de ce nu, cu evenimente noi, menite să vă trezească interesul.

Ție de ce fel de artă sau eveniment îți e dor?

Autor: Raluca Ioana CHIPRIADE

EVERYDAY JOURNALISM.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*