Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Nadia Darie despre shopping: Părerea soțului contează foarte mult

Nadia DariePe lista jurnalistelor stilate avem și o mămică. Editorul site-ului PentruEa.md, Nadia Darie a acceptat să ne vorbească despre cum şi-a schimbat garderoba după nașterea celor 2 copii, dar și despre cum e să faci shopping împreună cu soțul.

-Garderoba Nadiei Darie înainte de a aduce pe lume cei 2 copii diferă de garderoba Nadiei din perioada carierei la TV?

-Cred că nu m-am schimbat doar în ceea ce privește garderoba de casă ori de sport – ca stil mă refer. În rest, hainele de zi cu zi, dar mai ales cele de ieșiri bineînțeles că diferă. De fapt stilul meu s-a maturizat odată cu mine, atât la nivel calitativ, cât și de aspect. În perioada când eram prezentatoare TV mi-am achiziționat multe ii. În toamna 2014 mi-am împlinit un mare vis, acela de a avea un costum popular complet. Mi l-am luat din ultima vacanță în Bucovina și abia aștept să îl pot îmbrăca. În fiecare an îmi propun să nu cumpăr multe haine, ci doar cele strict necesare, dar bune, de calitate. Și, da, maternitatea mi-a adus în garderobă rochii mai largi, haine potrivite pentru alăptare, dar și câte o mărime în plus după fiecare naștere.

-Cât de important e pentru tine cum arăți? Odată cu apariția copiilor ai simțit că nu ai mai fost atât de interesată de modă?

-Eu nu am fost o împătimită de modă niciodată! Întotdeauna m-am îmbrăcat comod, cu ce am avut, asortat și potrivit evenimentului sau situației. E important cum arăți, mai cu seamă fiind oameni dintr-un domeniu cunoscut publicului larg. Nu cred că cei mici mi-au „furat” din interesul pentru modă, mai mult, după ce l-am născut pe Ionuț am început să pun ochiul pe anumiți creatori de modă, hainele cărora mi-ar plăcea să le îmbrac, pe anumite modele, deci gusturile nițel s-au schimbat.

Nadia Darie

-Se spune că după ce apar copii, femeile renunță ușor la shopping. Cum e în cazul tău?

-Am fost chiar recent prin magazine în căutare de încălțăminte. Nu am renunțat la shopping, deși am mai puțin timp pentru mine, însă copiii m-au făcut să iau mult mai repede deciziile legate de ce cumpăr, ce mi se potrivește, ce îmi place și ce nu. Acum shoppingul e ceva de genul: am văzut – mi-a plăcut, am măsurat – am luat.

Nadia Darie

Nadia Darie

-Cum e shoppingul la Chișinău? Avantaje și dezavantaje. Ai făcut shopping și peste hotare? Cum a fost experiența?

-Diferența mare este în prețuri. Iată de ce prefer de câțiva ani să mă îmbrac mai mult din călătorii, inclusiv copiii. Cumpăr haine și încălțăminte și de aici, în special de la producători care sunt testați, îi cunosc, pe unii deja personal și am încredere în ceea ce produc. Nu neg că dacă trec pe lângă un magazin și mi-a plăcut ceva – cumpăr, doar dacă și prețul este omenesc.

Nadia Darie

-Atunci când îți alegi noua achiziție pentru garderoba ta, contează și părerea soțului? Dar al fiului mai mare? Obișnuiești să mergi cu ei la shopping?

-Părerea soțului contează foarte mult, ori – dacă lui nu îi place, atunci sigur nu voi cumpăra acea piesă. Ionuț încă nu are preferințe legate de mine, deși atunci când îmbrac ceva mai deosebit el remarcă imediat și îmi spune. Merg cu soțul la shopping anume pentru ca să se pronunțe și el asupra a ceea ce aleg. Parcă singură uneori nu am suficientă hotărâre – cu el e mai ușor. Plus că ne ajutăm reciproc și asta e tare fain. Deci, cum ziceam: suntem imaginea unul pentru celălat, iată de ce trebuie să ne placă de felul cum arătăm.

-Care sunt piesele vestimentare favorite și la care n-ai renunța niciodată?

-Nu aș renunța niciodată la blugi, la fustele lungi, pe care le ador, dar și la cămașe, pe care le consider absolut necesare, orice stil vestimentar ai aborda.

Nadia Darie

-Administrezi un site pentru femeie și cu siguranță le urmărești activitatea dar și cum se îmbracă. Deci, poți să le dai o notă? 

-Probabil, ca peste tot, după felul cum se îmbracă există mai multe tipuri de femei: care nu știu cum să se îmbrace și pentru care nu contează deloc hainele; care cred că știu cum să se îmbrace, dar mai șchiopătează și care știu bine cum să o facă – fie că au mai multe sau mai puține posibilități. Nu cred că sunt în măsură să le dau note, dar cu siguranță, chiar și eu mai am multe de învățat despre modă, ori ea e atât de schimbătoare. Recunosc, însă, că admir femeile care cu bani puțini, pot să arate foarte chic și să întoarcă multe capete după ele.

Nadia Darie-Care e țara care ți se pare cu cei mai mulți oameni stilați?

-Nu am călătorit foarte mult, așa că nu prea pot face comparații din experiență. Mie îmi plac foarte mult națiunile care țin la tradițiile lor și, cu diferite ocazii, îmbracă portul lor național. E foarte frumos să privești chinezoaicele în sari, ucrainencele foarte colorate sau scoțienii în kilturi. Cel mai mult îmi plac românii și marea lor diversitate de zone și de costume folclorice.

-Spune-mi 3 nume de femei din Moldova care după tine sunt stilate?

-Cine dacă nu bloggerițele de fashion. Îmi place mult Ana Ciorici pentru stilul simplu și elevat; îmi place mult Daniela Dermenji pentru contraste și îndrăzneală; admir foarte mult stilul vestimentar al Sandei Filat, care cred că este foarte aproape de ceea ce prefer și eu.

Nadia Darie

Nadia Darie

-Spre final, cum a fost experiența ta în proiectul ”Everyday Journalism” în parteneriat cu ”My London Shop”?

-Ooooo, fantastică! Am descoperit că se poate ca un costum foarte serios și clasic să fie cu floricele, mi-a plăcut diversitatea pentru care Ylianna Danko a optat atunci când mi-a ales ținutele și, recunosc, mi-a plăcut să mă văd încă o dată în rochie roșie, care, zice lumea că mi se potrivește bine. Sper că nu v-am dezamăgit.

Nadia Darie

Nadia Darie

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*