Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Olivia Furtună: În Moldova se judecă mult și nu neapărat argumentat!

Am văzut-o pe sticlă moderând selecția națională a concursului Eurovision 2014, iar acum o putem urmări la principalele știri ale zile la Moldova 1. Olivia Furtună este o altă jurnalistă, care a devenit protagonista proiectului ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”. Elegantă, feminină și stilată! Așa o puteți descoperi în acest interviu.

Olivia Furtună

-Am auzit de nenumărate ori spunându-se: prima impresie contează! Pentru tine contează prima impresie creată de felul în care arată oamenii, stilul pe care îl adoptă?

-Sigur prima impresie contează, nu în zadar se se spune : ești întâlnit după haină și petrecut după minte! Dar și o minte bună nu are cum să fie prezentată fără gust! Pentru mine contează prima impresie și mi se pare normal. Trăim într-o societate și e firesc să avem aceste pretenții. Lumea modei are o istorie foarte mare și interesantă! Stilul pe care îl ai te reprezintă, prin acest mod transmiți un mesaj celor din jur. Tocmai de aceea trebuie sa fim atenți la ce și când îmbrăcăm. Indiferent de vremuri, elitele au acordat o atenție deosebită vestimentației. Astăzi îmi place să văd persoane care se joacă cu timpul. Pot combina hainuțe vintage, second hand chiar și stilizate tradițional într-o ținută sofiticată modernă și de impact..

-Ai avut momente când oamenii te-au judecat, au comentat felul în care arăți, fiind departe de ceea ce ești cu adevărat, zic de personalitate?

-Cred ca la noi în Moldova se judecă mult și nu neapărat argumentat! Însă am reușit să nu mă confrunt cu astfel de situații. Lumea televiziunii îți cere să te adaptezi la orice ținută. De la cele de seară, ocazie, sobre și elegante , până la cele casual. Și mă bucur că am făcut față acestor cerințe cu eleganță și la momentul potrivit. E important când și ce porți! Asta m-a ajutat să evit criticile!

Olivia Furtună

-În ce haine se simte cel mai bine Olivia?

-În cele confortabile! Am un stil casual, chiar rock uneori și asta îmi permite să includ piese comode. Blugii sunt indinspensabili,  mă poți vedea des în ei. Încălțăminte pe talpă, dar mă simt bine în tot ce arată frumos și mă reprezintă.

Dacă ar fi să ne inspirăm din stilul unei țări, a unui designer? Cine sau ce țară ar fi?

-Primul gând mă duce la Marea Britanie! La stilul lor casual, la carouri, cromatica tomnatică și pantofii specifici pe talpă, Oxford. Însă Italia are prioritate. Liniile, culorile pastelate, eleganța și senzualitatea este prezentă din plin la designerii italieni. Și cu mare încredere am putea să ne inspirăm și din portul nostru popular. Din fericire deja avem designeri în Moldova care au readus spiritul moldovencei de altă dată, prin ținute de un rafinament unic.

-Televiziunea ți-a schimbat atitudinea față de vestimentație? În ce fel?

-Da, am exclus treptat din garderoba pentru televiziune hainele din țesături bi sau multicolore. Ori cu imprimeuri. Le port când nu sunt în fața camerei. Și cred că televiziunea m-a convins că de multe ori a merge să ți confecționezi ținutele este cea mai bună soluție. Piesele clasice râmân a fi baza, pentru că televiziunea este imagine și poți revedea secvențe peste ani, ca să nu fii stânjenit de anumite ținute , cel mai bine e să porți piese clasice. Cred că, acum prețuiesc mai mult stilul clasic.

Olivia Furtună

Olivia Furtună

-Cum ți se pare că se îmbracă femeile din Moldova?

-Colorat! Văd multe colori odată sau foarte aprinse…așa cum sunt cele neon. Și sunt cochete! Provocatoare chiar!

-Gafe? Sfaturi?

-Nu voi înțelege niciodată cum o studentă merge la cursuri pe tocuri cui  și mai ales în transport public sau cum o doamnă poartă fuste mai scurte decât e cazul! Însă mă bucur că dispar ușor ținutele de club ce puteau fi surprinse ziua prin capitală. Și e bine că doamnele de la noi, susțin produsul autohton și o fac cu mult gust!

Olivia Furtună

Olivia Furtună

-Unde obișnuiești să faci shopping?

-Îmi place să îmi mai înnoiesc garderoba în afara țării când am ocazia, dar și din Chișinău te poți îmbrăca. Nu risc să fac shoping online, cred că o haină trebuie să o vezi, atingi, probezi. Am o relație aparte cu hainele pe care le port. Am câteva haine de care nu mă pot despărți. Și multe piese vestimentare le fac la comandă.

-De unde ar trebui să învățăm să fim stilate? 

-De acasă trebuie să înveți acest lucru! De la doamnele în adevăratul sens al cuvântului. Și de ce nu, să ținem cont și de sfaturile stiliștilor, dar devii stilat în timp, căutând ceea ce te reprezintă.

Olivia Furtună

Olivia Furtună

-Probabil nicio ținută stilată nu poate ascunde/masca un suflet gol. După tine, care ar fi calitățile, dar și atutidinea unei persoane stilate?

-Încredere și multă eleganță. Nu haina te face domn până la urmă, ci felul cum o porți, astfel neîntârziat vei oferi mai mult decât să prezinți o stofă, ci charmul și acel vino încoace. Și desigur, măsura, să nu arunci pe tine prea multe lucruri….

-Noi femeile iubim schimbările. În acest moment îți dorești vreo schimbare de stil? Vreun experiment? 

-Exact, femeile sunt tentate să exeprimenteze mereu, însă uneori nu ai această posibilitate, fiind constrânsă de job sau alte posibilități. Sunt liniștită, nu am astfel de dorințe, știu ce îmi doresc. Însă când eram adolescentă, am încercat mai multe culori pe păr, am fost brunetă, roșcată, șatenă și culmea e că m-au prins bine toate culorile!

 

Olivia Furtuna

Olivia Furtuna

Olivia Furtuna

 Partener: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*