Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Regulile de stil aplicate de prezentatoarea TV, Stela Mikșanski

Stela Mikșanski

Ne trezim cu ea dimineața. Zâmbitoare și energică, prezentatoarea știrilor de dimineață de la Publika TV, Stela Mikșanski ne-a povestit cum este să fii omul care transmite buna dispoziție telespectatorilor, cum și-a schimbat garderoba după ce a devenit persoană publică, dar și ce stil adoptat de multe femei i se pare unul incompatibil cu feminitatea. Stela a acceptat provocarea lansată de echipa ”Fashion Journalism” și magazinul ”My London Shop”, probând 3 ținute în care se regăsește.

-Ce înseamnă stilul pentru Stela Mikșanski?

-Cel mai aproape de inimă este stilul clasic, elegant, romantic. Uneori în funcție de activitățile zilnice pe care le avem suntem nevoiți să avem mai multe stiluri pe zi, dar în general pentru mine stilul e neapărat stofe bune, croială adecvată pentru silueta mea și croială asimentrică pe care o ador. A purta o rochie fără ca să ai atitudine, eleganță și frumusețe interioară riști să rămâi decorativ.

-Stilată în fiecare zi, în orice circumstanță sau după cum îți e dispoziția de dimineață?

-Nu am o regulă. Țin cont de stilul meu dar mă îmbrac cel mai des după dispoziție și timpul de afară. Contează rezultatul în ansamblu.

-În mai multe interviuri ai condamnat stilul boyfriend adoptat de multe femei. De ce?

-E adevărat îmi displace moda de a purta boyfriend la femei în fiecare zi. Accept ideea de a îmbrăca nu foarte des la o plimbare blugi boyfriend sau la o ieșire în oraș o cămașă boyfriend, DACĂ permite evident structura corpului tău și dacă nu adaugi prea multe elemente de boyfriend pentru că tot ce e în exces nu arată într-un final frumos.Cel mai des însă văd femei care ascultă ce dictează moda, tocmai de aceea stilul acesta devine un fenomen urât în primul rând pentru că atacă direct feminitatea.

O femeie puternică nu este cea care poartă cravată, ci are atitudine.

Stela Mikșanski

-Atunci când faci shopping, cât de important este prețul unei piese vestimentare? Cum este experiența de a face shopping la Chișinău?

-Nu îmi aleg piesele vestimentare după preț, ci mai mult după material, croială și culoare. Dacă se întâmplă să aibă un preț mai mare dar este un produs bun atunci pur și simplu îmi cumpăr mai puține haine dar calitative.

Shopping-ul la Chișinău este unul mai complicat atunci când vrei să cumperi încălțăminte. Am doar 2 magazine la care pot apela cu încredere. Plus la asta ești nevoit să dai un preț mai mare decât de obicei pentru că nu ai altă alegere. E dramatic!

Cât despre haine, avem deja o alegere mai mare și asta e bine. Dacă dispui de timp și bani desigur găsești cu siguranță ceva drăguț.

-Ai vreo slăbiuciune atunci când faci shopping? Genți? Accesorii? Pantofi?

-Din toate prefer pantofii. Este piesa din garderobă care accentuează feminitatea și pe care o porți mai des și nu te saturi (zâmbeşte).

-Pe lângă un stil bine definit, ce calități trebuie să posede o femeie?

-În opinia mea, ar fi bine ca o femeie să fie încrezătoare în sine, independentă, să aibă un sex-appeal, deschisă, creativă și amuzantă.

-Dar o prezentatoare TV? Ce ai învățat pe parcursul acestei experiențe?

-O prezentatoare TV  trebuie să aibă inclusiv calitățile de mai sus enumerate plus aș adăuga credibilitatea, naturalețea, vocația, competența, seducția, calmitatea și seriozitatea.

Am învățat în toți acești ani că timpul este foarte prețios, că poți să le aduci zâmbet oamenilor din jur prin lucruri simple, că imaginea contează atunci când ieși în public pentru că poți fi privită de mai mulți ochi.  De asemenea am realizat din nou că aparențele înșeală și sunt oameni care îți doresc mai puțin bine și așa am ajuns să am o mai mare încredere în sine. Am devenit mai mai responsabilă, mai informată și curioasă cu ceea ce se întâmplă în țară și de aceea pot să inițiez și să mențin o conversație pe mai multe subiecte, ceea ce înainte nu se prea întâmpla.

Stela Mikșanski

Stela Mikșanski

-Cum s-a schimbat viața ta, stilul vestimentar, dar și preferințele, după ce ai devenit Stela Mikșanski urmărită zi de zi la TV?

-În acest moment fac ceea ce îmi place, așa cum am făcut și până să vin la televiziune. Mai mult, de acum o lună s-a schimbat în și mai bine pentru că sunt implicată acum într-un proiect matinal la Publika TV. Fac echipă cu Vlad Burac la Știrile Dimineții și mă simt superb pe acest tronson. Am avut posibilitatea să personalizăm jurnalele și asta mă bucură enorm. De asemenea dimineața dispoziția e bună, ești curat la minte și oamenii zâmbesc sincer chiar dacă sunt somnolenți uneori. Cred că de aceea toate deciziile bune se iau dimineața.

Stela Mikșanski

-În Moldova avem jurnaliste fashioniste? 

-Nu știu dacă aș putea spune de cineva anume. Toate într-o oarecare măsură sunt fashioniste în felul lor. Important ele să se simtă bine în pielea lor și să adopte mai puțin stilul boyfriend (zâmbeşte).

Stela Mikșanski

-Dacă e să ne referim la brandurile și moda la nivel internațional. Ai idoli? Ce părere ai despre faptul că în Moldova apar tot mai multe branduri autohtone de haine?

-Nu urmăresc moda, urmăresc rar doar ce lucruri noi apar pe piață. Dacă e să ne referim la brand-uri atunci îmi place stilul Massimo Dutti, Michael Kors, Casa Dei, Donna Karan New York, Saint Laurent, Burberry.

Cât despre apariția brandurilor autohtone pot să spun cert că avem haine foarte bune la noi, moderne, scumpe uneori dar e și datorită faptului că multe piese vestimentare sunt cusute din materiale naturale. Am participat la proiectul Din Inimă în rol de model, am purtat aceste haine iar unele și-au făcut loc și în garderoba mea. Sunt mândră mai degrabă de oamenii care crează ceva frumos din bumbac, in, mătase, lână, cașmir decât de cei care realizează din vâscoză, poliester, nylon, lycra.

Stela Mikșanski

Stela Mikșanski

Stela Mikșanski

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism”?

-A fost o experiență plăcută, deși eram în grabă. Totodată am aflat de un nou magazin cu multe lucruri frumoase. Mult succes!

Stela Mikșanski

Partenerul proiectului: My London Shop

Fotograf și stilist: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*