Secretul e în evadările scurte…

Te întrebi de unde au atâta energie unii oameni? Întreabă-i când au avut ultima escapadă și aproximativ câte își organizează pe an (în țară și peste hotarele țării) și vei afla răspunsul… oamenii care călătoresc au energie, sunt mai eficienți, inspirați și motivați să adune bani pentru următoarele escapade. Ei au simțit pe propria piele impactul evadărilor de acasă…

Recunosc, am călătorit foarte puțin în afara țării, însă știu sigur că am călătorit mai mult decât alții prin Moldova împreună cu influencerii începând cu anul 2012. Deși căutăm scuze și credem că soluția e doar în a avea bani, de fapt, soluții există și cu bugete minime, trebuie doar să te documentezi. Una dintre acestea este și evadarea în weekend la complexul turistic „Vatra”.

Aici sunt organizate periodic evenimente, iar dacă nu ești iubitor de evenimente aglomerate, atunci poți vizita zona în orice zi și să te bucuri împreună cu prietenii sau familie de activitățile/distracțiile, pe care le au pe teritoriu cei de la Vatra. În acest weekend împreună cu un grup de influenceri din Moldova am testat aproape toate aceste activități și credeți-mă, socializarea și activitățile ne-au încărcat bateriile la 100%. Deși fizic eram epuizați cumva, mai ales că tripul a început cu hiking, atmosfera creată și bloggerii/instagramerii cu care am socializat a făcut ca să mai pun o destinație în lista mea… iar cei 8 km parcurși prin Codri, prin noroi și discuțiile cu oameni noi, au făcut experiența una bună de repetat. Hiking-ul este organizat până la Mănăstirea Căpriana și e la un preț de 100 lei.

hiking vatra

codri vatra

hiking vatra

După drumeții a urmat tiroliana cu obstacole. Nu-mi puteam imagina ce senzații poate oferi această tiroliană și încă… cu obstacole. Am frică mare de înălțime, așa că a trebuit o prietenă să mă încurajeze să o fac și am trăit un sentiment de mândrie după fiecare obstacol depășit. Cred că tiroliana cu obstacole te face în acel moment să fii prezent acolo, să te mobilizezi și cu multă încredere să îți găsești echilibrul acolo la înălțime și să treci la etapa următoare. Nu ratați această posibilitate de a trăi emoțiile prezentului. Tiroliana cu obstacole este la un preț de 80 de lei, iar cea fără obstacole – 50 lei.

obstacole tiroliana vatra

tiroliana vatra

Tirul cu arcul… am totuși impresia că aceste distracții nu sunt întâmplătoare. Pe lângă faptul că te relaxezi, îți oferă o doză mare de încredere după fiecare împușcătură. Și mai mult, distracțiile astea te fac să te mai miri de tine din când în când, mai ales atunci când ai niște împușcături perfecte de parcă în viața anterioară ai țintit foarte bine cu arcul. Tirul cu arcul  ( 5 împușcături) e la preț de 30 lei.

arc

foto by Victor Garstea

Și distracția continuă la terenul de mini golf. În anul 2015 am înțeles ce înseamnă mini golful, organizând primul „Media Golf Tournament” (detalii aici) și m-am bucurat să văd că la complexul turistic „Vatra” ai parte și de așa gen de distracție de grup. Îmi pare un sport relaxant/vesel de echipă. Mini golful pentru o durată de 1 h – 8 persoane este la preț de 200 lei.

mini golf

foto by Victor Garstea

mini golf vatra

foto by Victor Garstea

De asemenea, pentru iubitorii de tradiții, puteți face o excursie prin complex și să faceți poze pe prispa casei, să serviți un pahar de vin rece adus din beci și să vă frigeți mâinile cu o plăcintă scoasă chiar în acel moment din cuptor.

vatra

foto by Victor Garstea

Secretul e în evadările scurte… ele te fac să te cunoști mai bine, să ai senzația aia că trăiești nu pentru a munci, ci trăiești pentru a te bucura de tot ce ți se oferă/obții. Evadați… măcar din când în când prin Moldova 🙂

Cu drag,

Victoria Ungureanu

Fondatoare Everyday Journalism & Events

foto by Victor Garstea

foto by Victor Garstea