NEWS SPECIAL

START! Moldova 1 este retransmis în România

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi cel al României privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici a fost publicat astăzi, 6 iunie, în Monitorul Oficial, notează Moldpres.
tv-studio
Prin Acord, Republica Moldova se angajează să garanteze libertatea de recepţie şi de retransmitere pe teritoriul său a serviciilor de programe ale Societăţii Române de Televiziune, fără a impune nicio condiţie, fără licenţă sau autorizare prealabilă.

Totodată, în România vor fi retransmise serviciile de programe a Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”.

Tot astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicat Acordul de cooperare în domeniul arhivistic între Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Arhivele Naţionale.

În baza acestuia, cele două state vor efectua schimb de experienţă în domeniul teoriei şi practicii arhivistice şi schimb de specialişti în cadrul unor stagii de documentare. Totodată, Republica Moldova şi România vor face schimb gratuit de copii de pe documentele de arhivă şi vor organiza expoziţii documentare.

Acordul a fost semnat în luna ianuarie curent şi a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Sursa: trm.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*