EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Thomas Allen Antonie, fondatorul Imagine Travel: Zâmbiți!

El este printre cei care le-a adus încă o șansă tinerilor din Republica Moldova de a călători și munci în America. Thomas Allen Antonie, alături de Alex Landa, au fondat compania ”Imagine Travel” în Republica Moldova.  Află din acest interviu poziția unui american în ceea ce privește plecarea tinerilor în America și posibilitățile de acolo, dar și ce trebuie să faci ca să ai succes garantat la Ambasadă.

În primul rând aş vrea să aflu cu ce v-a cucerit Moldova ? De ce aţi decis să vă extindeţi afacerea şi în ţara noastră?

-Am decis să vin aici deoarece colegul meu, Alex, adoră Moldova și m-a convins și pe mine să îmi extind afacerea și aici. La început nu am vrut pentru că m-am gândit că Moldova este o țară prea îndepărtată, în plus mulți spun că e și cea mai coruptă țară din Europa și nu vroiam . Alex a reușit să mă convingă și chiar nu-mi pare rău deloc.

-Ce oportunităţi au studenţii din Republica Moldova care aleg să îşi petreacă o vară în SUA? De ce au ei parte acolo, Imagine Travelmai mult ”work” sau mai mult ”travel”?

Vor avea de toate, studenții din Moldova sunt foarte bine primiți acolo. Cine vrea să călătorească mai mult desigur că va avea toate posibilitățile, însă cine vrea să lucreze și să facă niște bănuți, va avea mai mult ”work” însă nu cred că asta este ceva rău.

-Dumneavoastră ca angajator, ce oferte propuneţi studenţilor şi spuneţi-mi câteva motive pentru ca cei care visează la o vară americană să aleagă anume compania ”ImagineTravel” ?

-Eu cred că avantajul nostru este că noi angajăm direct și venim în țară destul de des . Colegul meu Alex are 5 busines-uri diferite în Michigan, iar cu ajutorul relațiilor mele am reușit să adunăm foarte multe oferte de joburi în acolo și în Carolina de Sud. Studenții pot discuta cu noi față în față, iar odată ce trec interviul putem să le oferim joburile imediat, ei nu trebuie să aștepte săptămîni întregi un răspuns sau un contract de la o persoană pe care nu o cunosc.

-Mulţi studenţi nu stau atât de bine la capitolul limba engleză. O întrebare din partea lor către dvs este : Ce şanse au cei care sunt la un nivel de STARTER să obţină viza şi să se descurce în State ?

-În ultimii ani studenții din Moldova obțin vize fără prea multe probleme, nu este greu deloc. După părerea mea sunt foarte descurcăreți studenții de aici.

-Cei care au ales deja compania ”ImagineTravel” au avut ocazia să treacă cu dvs primul interviu pentru a-şi obţine jobul,cu ce părere aţi rămas după ce aţi discutat cu primii studenţi din RM?

-Sincer am rămas chiar foarte surprins, se descurcă foarte bine. Sunt foarte fericit să fiu aici pentru că oamenii sunt foarte drăguți și primitori.

-Să trecem Ambasada şi să obţinem viza practic este cel mai dificil obstacol din întregul program, daţi-ne câteva sfaturi pentru ca să putem trece cu succes interviul la Ambasadă.

-ZÂMBIȚI!!!! Cel mai important este să nu tăceți și să zâmbiți foarte mult. Nu trebuie să vă îmbrăcați în haine incomode sau care nu vă reprezintă deloc, îmbrăcați-vă normal, casual. Dacă nu știți vreun răspuns nu trebuie să tăceți și nu trebuie să priviți în jos și să răspundeți doar cu ”da” sau ”nu”, dacă nu știți ceva atunci zâmbiți!

Travel Imagine

-Atunci când ajungem în SUA, există pericolul să întâmpinăm diverse probleme, de diferite genuri. La cine am putea apela? Dumneavoastră ca angajator veţi fi acolo întotdeauna pentru a ne îndruma şi a ne sfătui ?

-Desigur. Ne veți avea pe noi, veți avea alături și sponsorul. Vom fi mereu la dispoziția voastră să vă ajutăm și să vă îndrumăm pentru că sunteți într-o țară străină și noi înțelegem perfect lucrurile acestea. Pentru cei ce au joburi în Michigan este și mai bine, fiindcă eu voi veni să îi iau direct de la aeroport și îi voi duce eu personal acolo unde sunt cazați. Asta este ceva foarte comod și bun mai ales pentru cei ce vin pentru prima oară iar colegul meu Alex este chiar din Michigan așa că el îi va supraveghea mereu.

-În prezent oferte de joburi sunt doar în câteva state din SUA, acestea sunt superbe şi atrăgătoare, însă unii studenţi se întreabă dacă pe parcurs veţi avea oferte în mai multe state cum ar fi San Francisco, Los Angeles, Texas, Wisconsin ?

-Anul viitor voi face tot posibilul ca să obțin joburi și în aceste state. Acum lucrăm asupra acestui lucru.

-Ce le spuneţi celor care rămân profund impresionaţi de aventura Americană şi decid să nu se mai întoarcă acasă după cele trei luni ?

-Este foarte stupid. Eu sunt sigur că ei au aici o soartă mult mai bună. Avem studenți în Bulgaria care au fost de cinci ori în America dar mereu se întorc înapoi. De ce să rămâi acolo și să speli vase sau să fii chelner când ai aici posibilitatea să crești, să îți faci o carieră. Dacă rămăi acolo, alegi să fii departe de familie. E bine în State, e distractiv, dar e o experiență, nu o carieră pe viață, nu o să ai niciodată aceste lucruri acolo stând ilegal.

Elena Secrieru

-Adresaţi câteva cuvinte pentru cei care visează la o vară petrecută în State însă încă stau la îndoială.

-Este o oportunitate remarcabilă, este o șansă unică. Mi-aș fi dorit și eu să am șanse ca acestea în vremea când eram student. Veți avea o vară perfectă, plus că o să vă întoarceți și cu niște bani înapoi. Nu o să regretați niciodată că ați ales să faceți această călătorie.

 

Autor: Elena SECRIERU

Fotograf: Inna Cerga

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.