Vasile Chihai, videograf Ming’o: Sentimentele sunt cele mai perfecte culori ale lumii contemporane

Vasile Chihai este cel care întipărește în timp poveștile de dragoste ale tinerilor din Moldova cu ajutorul obiectivului camerei de filmare. Așa a ajuns să creeze video-uri care te uimesc printr-un stil sensibil și sincer și care te fac să te bucuri și să simți toată atmosfera tinerilor îndrăgostiți. În interviul de azi, veți afla despre conceptul dezvoltat de Vasile și cum poți să faci din asta un brand videografic pe piața de la noi și cea din Europa.

– Povestește-ne despre prietenia ta cu camera de filmat… cum ai legat-o și de ce?

– Încă din adolescență eram pasionat de filme, fapt care m-a făcut să fiu interesat de crearea acestora, mai exact felul în care acestea sunt filmate, editate și apoi, lansate pe piață. Acum 5 ani a fost momentul în care m-am lansat în acest domeniu, fiind motivat și inspirat de un prieten apropiat. Așa am început să văd lumea altfel și mai ales să încerc s-o redau prin obiectivul camerei de filmat. Unul din motivele prieteniei mele cu camera de filmat este faptul că prin intermediul acesteia am posibilitatea să-mi expun viziunea mea proprie asupra evenimentelor din jur.

– Care au fost etapele trecute în direcția formării propriului brand în acest domeniu – Ming’o?

Ming’o este conceptul meu propriu pe care, inițial, am început să îl dezvolt prin videografia de studiou, ca mai apoi să mă bazez pe propriile forțe și să îmi expun viziunea independent. Etapele au fost complicate, dar a meritat, mai ales că eram gata să mă expun la maxim pentru a avea succes.

– Cât de greu a fost să te lansezi pe piață și cât de mult ai investit în promovarea brandului tău?

Lansarea pe piață a fost complicată, dat fiind faptul că avem o mulțime de videografi. Am investit mult ca să mă afirm, iar pentru asta am dedicat suflet, muncă și timp – practic tot timpul liber îl foloseam pentru dezvoltarea și crearea unui nume pe piață.

– Așa Ming’o a devenit unic prin love story, spune-ne de ce te-ai orientat anume spre această sferă de evenimente?

Unde dragoste nu e, nimic nu e. Prin concepul Love-story vreau să demonstrez lumii că dacă iubire e, totul e. Chiar și portofoliul meu este bazat pe acest tip de video, pentru că ele implică sentimente, implică sinceritate și astea sunt cele mai perfecte culori ale lumii contemporane.

– Prin ce este diferit conceptul tău de a aborda poveștile de dragoste?

Conceptul meu este unic, pentru că aleg să abordez cele mai sincere momente și pentru că filmez sentimentele în orice circumstanțe. Așa demonstrez că pot reda simțirile de moment ale oamenilor, cu ajutorul unui obiectiv. De cele mai multe ori acestea sunt sincere și astfel, ideale.

– Așadar, arăți armonia tinerilor îndrăgostiți cu ajutorul video-urilor, dar ce se află după cadru?

În spatele cadrului sunt emoțiile în stare pură ale cuplului. Desigur ceea ce vedem în video nu e ficțiune, ci e o formă a realității, e o viziune și e povestea sinceră de dragoste redată prin obiectiv.

– Care e cea mai grea etapă în crearea unui video de nuntă sau love story?

Exista trei etape în producerea unui film, pre-producția, producția și post-producția. Cea mai complicată fiind post-producția, care implică editarea finală a filmului, crearea unei întregi simfonii a imaginii, muzicii și speach-urilor.

– Cât de mult își doresc tinerii moldoveni să-și întipărească dragostea cu ajutorul unui video?

Dorința tinerilor este destul de mare, dar în acelasi timp, ei sunt un pic intimidați de obiectiv. Până a începe filmările este important să devenim prieteni.

– Pe lângă love stories, filmezi și nunți, acestea fiind rezultatul acestor povești. Cum vezi nunțile din Moldova prin obiectivul camerei video?

Nunțile în Moldova sunt bazate pe o anumită temă, mai ales în ultimii ani. Fiecare cuplu încercă să-și axeze nunta pe un anumit decor și stil care să corespundă total viziunii lor proprii, dorindu-și un eveniment unic și diferit. Pot spune că tot mai mulți optează pentru nunțile open-air cu puțini invitați și multe momente sincere, ceea ce se aseamănă mult cu petrecerile în stil european.

– Ai reușit să te lansezi și pe piața din Europa, spune-ne care sunt diferențele în materie de wedding-video între moldoveni și europeni?

Fără tradiții… they keep it simple.

– Cât de dezvoltată este această industrie printre europeni și ce putem învăța de la ei?

Este una destul de dezvoltată și putem învăța de la ei stilul de filmare, modul de comunicare cu clienții și felul în care ei creează filmul.

– Care sunt tendințele noi apărute în sfera video pentru cei îndrăgostiți? Ce este acum în vogă?

Ultimele tendinte se îndreaptă spre filme scurte care redau într-un mod cinematografic parcursul întregului eveniment.

– Cum arată după tine, un wedding-video perfect?

Un wedding video perfect depinde de organizarea evenimentului și toate subtilitățile acestuia, începând de la rochia miresei, decor, locație, band și dispoziția invitaților, întrucât acestea vor fi redate apoi într-un film.

– Ce mesaj ai vrea să transmiți tuturor ambițioșilor care vor să se dezvolte pe cale events video?

Să învețe de la cei mai buni, să investească mult timp în dezvoltarea personală și profesională, să-și creeze stilul propriu și să fie mereu creativi.

 Reporteră: Axenia Samocrainaia

Sursa: Everyday Journalism