INTERVIEWS JOURNALISM Journalism in Moldova SPECIAL

Veronica Ghimp ”în prim plan”

 Săptămânal ne aduce ”În prim plan” oamenii și destinele acestora la Publika TV. Mai nou, Veronica Ghimp, prezentatoarea de la meteo a migrat pe un nou teren… cel al știrilor matinale. Creativă, frumoasă, modestă și plină de ambiții, așa am cunoscut-o pe Veronica la un eveniment dedicat jurnaliștilor. Atunci am auzit-o cântând și mi-am dorit să aflu ce semnificație are pentru ea televiziunea și muzica. Aflați astăzi din acest interviu.

veronica

-De 4 ani faci televiziune la Publika TV. Ce înseamnă pentru tine această experiență și ce a reușit să schimbe în tine?

– Este o experienţă determinantă care mi-a arătat direcţia în viaţă. Aici am decis să fac carieră în televiziune, adică aici am decis să perseverez în acest domeniu. Nu ştiu dacă pot să zic că e o experienţă care a schimbat ceva în mine. Mai degrabă, m-a format, pentru că aici am crescut ca şi profesionist şi lucrând cu o echipă atât de mare şi interacţionând cu atâţia oameni, pot spune bineînţeles că m-am format şi ca om, caracter.

– De ce televiziune?

-Nu ştiu de ce televiziune. Chiar nu ştiu de unde până unde. A fost un casting întâmplător la “Moldova 1” pe care l-am trecut la fel de întâmplător pe când eram studentă la colegiul de muzică “Ştefan Neaga” şi  uite aşa încet încet m-am dedicat mai mult acestui domeniu până când mi-a devenit profesie în adevăratul sens al cuvântului. Nu m-am gândit însă să ajung aici. Probabil, nici nu mi-am imaginat.

-Oricine poate să devină om de televiziune? Ce calități ar trebui să aibă?

-În orice domeniu, omul trebuie să vrea să muncească. Prima calitate pentru mine, cea mai importantă pentru un om care vrea să devină profesionist, este dorinţa de a munci. Dacă munceşti, le reuşeşti pe toate. În televiziune mai depinde dacă stai în faţa camerei sau în spatele camerei. Cred că pentru a sta în faţa camerei se ţine cont de aspectul fizic, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii neapărat super model. Televiziunea nu presupune însă doar prezentatori machiaţi şi gătiţi. Aşa că, după părerea mea, oricine poate lucra în televiziune, depinde ce îşi doreşte să facă.

-În fiecare zi ești live. Ce momente haioase ai trăit?

-S-a întâmplat să râd în direct. Dar a fost ceva firesc. S-a întâmplat să îmi dispară vocea, dar la fel, am tuşit o dată, de două ori, şi am trecut firesc peste asta.

veronica ghimp

 

Deocamdată nu am căzut, nu am strănutat. Urmează probabil, dar acesta e farmecul muncii în direct!

-Dar mai puțin plăcute? Au fost eșecuri?

-Nu cred că am avut eşecuri. Eşecuri mari. Deşi unele momente de insatisfacţie sau nemulţumire le trăieşti atunci când îţi dai seama că ai fi putut face o emisiune mai bună, ai fi putut pune o întrebare mai reuşită, etc. Dar suntem în proces de muncă cu toţii şi învăţăm mereu!

-Concurență?

-Concurenţă este indiscutabil, mai ales în acest domeniu, deşi cred că situaţia este cam aceeaşi peste tot. E normal să existe concureţă. Chiar bine că ai folosit cuvântul concurenţă şi nu invidie. Concurenţa este chiar necesară, doar aşa poţi deveni şi mai bun.

-Tu cum depășești momentele mai puțin plăcute, să le zicem încercări?

-Încerc să le analizez obiectiv. Gândesc foarte limpede ce am de învăţat din ele şi ce trebuie să uit. Le depăşesc destul de repede pentru că viaţa nu îţi dă răgaz să stai într-un singur loc şi e absolut necesar să depăşeşti mai repede momentele neplăcute ca să te poţi bucura de cele plăcute.

Muzică și televiziune. Ai fi gata să renunți la televiziune pentru o carieră muzicală?

Nu. Şi nici la muzică nu aş renunţa definitiv pentru televiziune. E adevărat că televiziunea are un loc mai important pentru mine acum, dar asta nu înseamnă că renunţ la muzică.

Ascultați aici o piesă a cărei muzică și text este semnată de Veronica Ghimp:

-Cine este ”În prim plan” în viața Veronicăi Ghimp?

-Eu… Pe mine încă trebuie să mă descopăr. 🙂 Apoi familia şi apoi toţi ceilalţi.

veronica ghimp

-Timp liber?

-Mai puţin şi îl folosesc diferit: sport, lectură, somn, etc.

-Descrie într-o frază presa din Republica Moldova.

-Nu pot să vin cu asemenea descrieri şi aprecieri. Încă nu sunt în măsură să o fac. Aş spune doar că este în dezvoltare, deci este un domeniu foarte interesant în care poţi învăţa şi te poţi manifesta.

-Ce sfat ai pentru tinerii care își doresc să facă televiziune?

-Să muncească, să citească, să se culturalizeze şi să păstreze curiozitatea şi creativitatea copiilor.

Autor: Victoria UNGUREANU

EVERYDAY JOURNALISM.md

One Comment

  1. Pingback: TOP-ul persoanelor din presă pasionate de muzică! VIDEO | EVERYDAYJOURNALISM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*