Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Victoria Sakharova: Îmbrăcămintea este primul CV

Victoria Sakharova

Este la curent cu tot ce mișcă în țară. Asta este meseria Victoriei Sakharova, prezentatoarea de știri de la Kiss FM, care în fiecare zi ne informează. Astăzi Victoria a lăsat știrile, a afișat un zâmbet cuceritor și a acceptat provocarea echipei ”Fashion Journalism” și ”My London Shop”. Aflați ce crede jurnalista despre vestimentație și care sunt cele 3 reguli de stil pe care ar trebui să le aplice orice femeie.

-Când ai început să dai importanță stilului tău vestimentar?

-Involuntar, probabil, am acordat importanță stilului vestimentar încă din copilărie. Deoarece hainele reprezintă ceea ce simți și starea pe ce o ai, la fiecare vârstă am simțit mai pronunțat anumite stări. De la stilul rebel din adolescență până la cel adoptat actual, toate sunt manifestări ale unor stări. În viitor, cu siguranță voi experimenta și voi găsi stilul potrivit stării din acea clipă. Cred că este necesar să ai curajul și încrederea să accepți provocările ce-ți apar în drum, iar experiențele noi sunt o necesitate vitală.

-Viața de jurnalist ți-a schimbat cumva și ținutele din garderăbă? Care este stilul tău vestimentar în care te simți cel mai comod?

-Nu știu dacă schimbarea din ultima vreme se datorează exclusiv venirii mele la radio, dar până atunci hainele nu reprezentau nimic mai mult decât atât – haine! Am învățat să le privesc ca pe o carte de vizită, să le cumpăr pe cele care mi se potrivesc cel mai bine și care mă reprezintă în totalitate. Desigur, modul de viață pe care îl duc și dispoziția cu care mă trezesc dimineața sunt un factor decisiv pentru stilul meu vestimentar.

Victoria Sakharova

Victoria Sakharova-E adevărat că oamenii de la radio dau mai puțină importanță vestimentației? Ai contraargumente?

-Nimic mai fals! Comparăm oamenii de la TV și de la radio? Diferența este că cei din urmă nu au echipe profesioniste în spate care dictează stilul vestimentar. Ar fi greșit să cataloghez toți colegii mei de breaslă în doar două categorii, ori fiecare în parte are specificul său. Este adevărat că la radio nu se pune accentul pe aspectul exterior, iar oamenii au libertatea de a ieși într-o ținută lejeră, dar indiferența față de modul în care arată este taxată, indiferent de domeniu.

-Ești Victoria de la știrile Kiss FM, dar și Victoria care are o carieră muzicală. Cât de mult diferă Victoria de la microfonul din studiou de cea de pe scenă?

-Știrista Kiss FM Chișinău și vocalista proiectului Phoniq Vibe sunt ca doi poli opuși ai magnetului. Se diferă în primul rând prin îndrăzneală! Zi de zi, optez pentru un stil „cuminte” și, respectiv, confortabil. Ori atunci când ies în scenă, lucrurile se schimbă radical. Este momentul în care intră în joc îndrăzneala și senzualitatea. Absolut încântător este faptul că mă simt minunat în ambele ipostaze!

Victoria Sakharova

-Care crezi că sunt cele 3 reguli de stil pe care trebuie să le aplice orice femeie?

-Confort, încredere, atitudine! Sunt 3 reguli de bază pentru ca o femeie să atragă privirile, indiferent de stilul vestimentar pentru care optează! Fie că porți ghete sau pantofi stiletto, denimi sau o fustă creion, acestea trebuie purtate cu atitudinea potrivită la momentul și locul potrivit. Să nu uităm și de regula magică: zâmbetul!

-Hainele contează? De exemplu, când mergem la un interviu de angajare sau la o întâlnire? Ce face diferența? 

-Chiar dacă nu vrem să acceptăm asta, hainele contează. Contează oriunde. Se zice că îmbrăcămintea este primul CV. Este primul lucru care te scoate în evidență, iar imaginea pe care o arătăm societății trebuie să fie una corectă și să reflecte o realitate despre cine suntem. Depinde de noi dacă confirmăm ulterior aparențele pe care le arătăm. Este o prima impresie despre noi, dar să nu sărim în extremități! Acestea trebuiesc completate, indubitabil, cu frumusețea intelectuală și emoțională. Sunt singurele care ne definesc personalitatea.

Victoria Sakharova

Victoria Sakharova

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-A fost o experiență fericită! M-am încărcat cu bun gust de la profesioniști, mi-au plăcut ținutele pe care le-am probat, dar și oamenii pe care i-am întâlnit în cadrul proiectului. Am îmbrăcat cu drag hainele My London Shop, care a fost o descoperire pentru mine și în care cu siguranță voi mai păși.

Victoria Sakharova

Partenerul proiectului: My London Shop

Fotograf și stilist: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*