Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Victoria Ungureanu – omul idee în ”Fashion Journalism”

Victoria Ungureanu

Dragi cititori, știm că mulți dintre voi ați îndrăgit rubrica ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”, vă mulțumim că ne-ați urmărit și ați apreciat entuziasmul echipei. Până acum au fost realizate 11 fotoshooting-uri cu jurnaliste din presă cu stilista Ylianna Danko și fotograful Oxana Guțu. Vă anunțăm că proiectul continuă, dar în alt format. Împreună vom redescoperi împreună cele mai frumoase, inteligente și stilate jurnaliste din Moldova.

Ținând cont că proiectul prinde o altă culoare, ultimul fotoshooting în acest format a fost realizat cu autoarea proiectului ”Fashion Journalism”,Victoria Ungureanu. Jurnalista a răspuns la toate curiozitățile protagonistelor noastre. Să începem!

Anna Panovici, animatoare Kiss FM:

-De unde își ia o femeie puterea, inspirația și energia?

-Din lucrurile pe care le oferă, din entuziasmul de a face acel ceva altfel, dar și din doza maximă de iubire care zace în ea. Deși poate să ascundă asta, o femeie fericită este o femeie care iubește, chiar dacă uneori este o iubire neîmpărtășită.

-Dacă ai compara hainele cu anotimpurile, ce anotimp ai prefera și ce haine?

-Primăvara. Rochii în culori calde. Pălării și pantofi.

-Ce emoții ai avut prima data când ai intrat în My London Shop?

-De acest magazin mă leagă prima experiență de a fi model și de a defila. Am avut cele mai plăcute emoții pentru că am îmbărcat rochii superbe, care erau minunate. Crede-mă, nu găsești în orice magazin o rochie care să îți placă și să ți se potrivească. La ”My London Shop” eu mi-am găsit multe piese vestimentare și sunt extrem de mulțumită.

Victoria UngureanuOlivia Furtună, prezentatoarea știrilor de la Moldova 1:

-Dacă ar fi să alegi, după vestimentație , o epocă, în care ai vrea să trăiești?

-Perioada interbelică. De ce? Mi se pare că multe dintre noile tendințe în modă sunt inspirate din acea perioadă.

-Care sunt cele 4 lucruri din garderoba care vor fi reînoite mereu atunci când se vor deteriora?

-O rochie neagră și una roșie, pantofii și sandalele de culoare nude, gențile, obligatoriu cele de culoare neagră, nude și albă.

-Dacă ar fi să alegi între o poșetă de lux și o rochie simplă însă exact așa cum ți-ai dorit-o, ce ai alege?

-O rochie simplă. Îmi plac lucrurile simple.

Victoria UngureanuElena Bancilă, prezentatoare la Realitatea TV:

Dacă ar trebuie să te reprofileze, ce meserie ți-ai dori să ai?

– Aș alege psihologia, actoria sau muzica. Sunt domenii diferite, dar care îmi par extrem de interesante și care te ajută să îți cunoști personalitatea. Aș alege psihologia pentru că am citit cărți despre psihologia umană, sunt un bun ascultător și îmi place să analizez comportamentul uman.

Actorie pentru că până la urmă fiecare dintre noi își pune măști diferite și ne place de multe ori să fim alții, decât cei care suntem cu adevărat. Îmi amintesc experiența pe care am avut-o acum câțiva ani, am jucat un rol secundar într-un scurt metraj și încă de atunci am simțit că e ceva ce mi-ar plăcea să fac. De ce muzica? Pentru prima dată am cântat la vârsta de 12 ani în fața colegilor de școală, iar pe parcursul anilor de școală și liceu am tot urcat pe scenă. Deși a fost doar o pasiune și așa va rămâne, muzica e o redescoperire. Îmi rescopăr și acum vocea și învăț să o manevrez în așa fel încât să fie plăcută chiar și atunci când vorbesc.

Victoria UngureanuVera Nastasiu, antrenor de dicție și fondatoarea proiectului ”Dicție.md”

-Dacă ar fi să alegi țara în care ai fi vrut să te naști, care ar fi aceasta și de ce?

– Spania. Îmi place cum sună limba spaniolă, muzica și dansul lor. În plus, mi-ar plăcea să trăiesc într-o țară unde e  cald și pot să mă plimb pe plajă. Mai e ceva…. bărbații lor cu piele măslinie 🙂

-Unde te vezi peste 5 ani?

– Ideal ar fi să fac parte din acest piesaj: o familie, 2 copii și un business. În următorii ani îmi doresc să obțin independeța financiară și să am tot timpul din lume pentru călătorii, pentru pasiuni și proiecte îndrăznețe. Să am timp pentru mine și pentru oamenii pe care îi iubesc.

-Cum te menții în formă?

-Nu fac sport și nici n-am făcut vreodată. Mi-aș dori pe viitor să găsesc timp și pentru sport. Am urcat pe ghetele Kangoo Jumps și mi-a plăcut mult experiența. Nu e pur și simplu sport, ci mai mult, e zâmbet și distracție.

Victoria UngureanuInga Cebotari , moderatoarea emisiunii ”Istorii Urbane” la TNT:                  

-Fusta scurtă, până la genunchi sau lungă? Care e a ta și în ce circumstanțe le-ai purta pe cele trei?

-Până la genunchi. Nu-mi place să arăt prea multe, dar nici să ascund. Fuste scurte am purtat când eram adolescentă, acum însă nu le-aș purta. Altfel spus, o fusta scurta pentru mine e fusta care nu-mi permite să fac prea multe mișcări. Orice lungime a fustei este bună, totul depinde de eveniment, circumstanțe și dispoziție.

Dacă ai avea ocazia să fii designer, ce tip de haine ai scoate pe piață la ora actuală?

– Hmmm, n-ar fi o idee rea (zâmbește). În zilele noastre ai nevoie de buget și inițiativă pentru a crea propria colecție de haine. Sigur, nu cred că m-aș avânta să creez haine, dar dacă e să-mi imaginez, atunci aș alege salopetele și rochiile.

Victoria UngureanuCristina Burlacu, fondatoarea site-ului Escapade:

Cât de importantă e pentru tine ca jurnalista imaginea ta și cât investești în aceasta?
– E importantă. La serviciu adopt un stil simplist. Imaginația mea lucrează doar atunci când e vorba de apariții în public, evenimente și shootinguri.
 
-Ai trecut printr-o serie de schimbări de look, cum te simți mai bine, roșcată sau șatenă?
-Am experimentat timp de 5 ani și acum o lună mi-am zis că ar trebui să mă opresc și să revin la culoarea mea naturală. La început a fost destul de greu să mă obișnuiesc, dar acum sunt foarte fericită că am luat această decizie. Nu contează culoarea părului, a rujului de pe buze sau culoarea garderobei tale, atâta timp cât știi să le porți cu multă încredere și feminitate, totul e perfect!

-Ce femei din lumea întreagă te inspira la capitolul garderobă?

– N-am idoli. Mă inspiră oricine și totodată nimeni. Recunosc, urmăresc site-urile de modă și profilurile de pe rețelele de socializare a unor bloggerițe de modă, încerc să identific ținutele care îmi sunt pe plac și care mi le-aș dori în propria garderobă. Oarecum asta mă ajută să îmi găsesc propriul stil, deși cele mai bune lecții sunt propriile greșeli. Am ținute în garderobă care își așteaptă ziua când vor fi arătate. Așa ajung să fac anumite concluzii și să înțeleg că a fost o achiziție irațională.
Victoria Ungureanu
-In afară de modă, fashion, frumusețe, despre ce altceva îți place să scrii sau să vorbești?
-Despre oamenii care mă inspiră, despre cărți și muzică, despre călătorii și proiecte de viitor.
-Victoria Ungureanu este mereu foarte bine dispusa și pozitiva. Ce îți provoacă această stare?
-În ultima perioadă am pierdut mai multe persoane apropiate și asta a fost o alarmă pentru mine. Mi-am zis că orice zi poate fi ultima și că oamenii care îmi sunt în preajmă trebuie să-și amintească de mine mereu ca de un om pozitiv. Asta contează cel mai mult, nu? Ce amintiri lăsăm în urma noastră…În viață cel mai mult contează atitudinea și entuziasmul, energia și zâmbetul. Astea îți deschid atâtea uși și te aduc mai aproape de oamenii valoroși alături de care nu te-ai fi gândit niciodată că o sa ajungi.
Victoria Ungureanu
-După tine de ce în Republica Moldova nu prea prinde presa de kankan aşa cum este de exemplu peste Prut?
– Nu cred că avem nevoie de așa presă. În ultima perioadă au apărut mai multe site-uri de acest gen și cred că aceste platforme vor aduce ușor acest val al ”bârfelor” în media de la Chișinău. Cred că e vorba de timp, iar moldovenii într-o zi vor fi consumatori de astfel de știri. Sincer, eu n-aș vrea să se ajungă la ”performanțele” presei din România.
Ai lansat un proiect demn. După ce criterii ţi-ai ales protagonistele?
-N-a fost niciun criteriu. Îmi place să lucrez cu oamenii profesioniști. Protagonistele ”Fashion Journalism” lucrează în mass media și au acceptat provocarea site-ului Everyday Journalism și a magazinului ”My London Shop”.
Victoria Ungureanu

Stela Dănilă, prezentatoarea știlor de  la TV7:

-Este femeia în rochie mai feminină decât cea în pantaloni?

– O femeie trebuie să fie feminină oricând și în orice haină. E adevărat, pășim altfel când suntem într-o pereche de pantofi și ne mișcăm altfel când purtăm o rochie, dar cred că acește mișcări feminine ar trebui să predomine și atunci când purtăm o pereche de blugi și adidași.

-Ce piese vestimentare predomină la tine în garderobă?

– Fustele, mai cu seamă cele din piele. Pentru că am prea multe, mi-am promis că de acum încolo voi achiziționa doar rochii.

Daniela Caraiman, art director VIP Magazin:

-Ce factori influenţează stările tale de creaţie când vine vorba de stilul tău vestimentar?

-Nu pot să spun că am un stil deja bine definit. Lucrez la asta și îmi propun să îmbunătățesc din ce în ce mai mult. Îmi plac combinațiile îndrăznețe, fie că e vorba de culori sau de modelul hainei. Cu ajutorul proiectului ”Fashion Journalism” am înțeles că mintea și inspirația unui stilit bun ne poate ajuta foarte mult să ne regăsim și cred că stilista Ylianna Danko a reușit să înțeleagă preferințele vestimentare ale jurnalistelor și să le expună în niște fotoshootinguri deosebite realizate de fotograful Oxana Guțu.

-Cum îți alegi hainele când mergi la shopping? Există un ritual special sau reguli după care te conduci?

-Nu-mi plac regulile. Îmi place să fac ce vreau și ce simt pe moment, deși toate au anumite limite. Cum aleg hainele? Păi, dacă mi se potrivește, știu deja că trebuie să o am în garderobă. De cele mai multe ori sunt atrasă de culorile hainelor și de rochiile cu spatele puțin dezgolit.

Victoria UngureanuPartenerul proiectului: My London Shop

Stilit: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*