INTERVIEWS Journalism in Moldova SPECIAL

Violeta Cebotari: A fi un om sănătos este o artă

Are o diplomă în jurnalism și nu mă miră faptul că astăzi e moderatoarea unei  emisiuni online. Cel mai mult m-a mirat că e o emisiune din domeniul sănătății. Violeta Cebotari este moderatoarea emisiunii ”Arta sănătății” pe site-ul www.zugo.md. Mai mult decât atât, job-ul ei principal rămâne cel la o clinică privată din Chișinău. Află din interviu cum îi reușește să facă jurnalism și medicină în același timp.

violeta cebotari

– Curios, cum ai ajuns să faci parte din cercurile oamenilor în halate albe?

-Este adevărat, nici eu nu mi-am putut imagina că vreodată o să port halat alb. Însă, au fost la mijloc niște circumstanțe. După finalizarea facultății de jurnalism, am avut o plecare în străinatate, care m-a motivat foarte mult în luarea deciziei de a reveni în țară și de a face ceva ce mă caracterizează și-mi aduce satisfacție sufletească. Revenită acasă, am decis să mă angajez în câmpul muncii, iar după nenumarate încercări și interviuri, am ajuns în atenția farmaciilor locale. Mi-au plăcut oferta și condițiile, mai ales pentru că de mică adoram halatul alb și discuțiile de la egal la egal cu oamenii. Astfel, am început activitatea în calitate de consultant al produselor dermato-cosmetologice. Ca și orișicare institutie de profil medical, totul începe cu o perioadă de probă care se soldează cu examen. Respectiv, după susținerea examenului, am fost repartizată pe centre consultative și așa a început experiența mea în cadrul unei clinici private.

-Crezi că un prezentator de emisiune din domeniul sănătății este esențial să activeze în domeniul medicinei?

– Pentru mine a fost o provocare la care am reacționat sigur și prompt, având susținere din partea colegilor cu studii în domeniul medical și prin intermediul publicației voastre vreau să le mulțumesc. Am muncit intens și continuu. Desigur, este dificil, dar interesant în același timp și asta mă tentează de fiecare dată.

Pentru un jurnalist nu contează în ce sferă activează, contează voința, care îl îndeamnă să realizeze acele lucruri. Și să nu uităm că jurnalistii sunt persoane flexibile și că învață foarte rapid, se acomodează ușor la noile condiții.

violeta cebotari

-A trecut ceva timp de la lansarea emisiunii. Cum au reacționat cei care au urmărit emisiunea?

– Vizitatorii au fost foarte surprinși de emisiune și de felul în care este realizată, pentru un public din mediul virtual. Comentariile au fost diferite, atât aprecieri critice, cât și de laudă. Este un început și am timp să cresc profesional și să aduc de fiecare dată ceva nou pentru publicul nostru țintă.

-Pentru tine este important ceea ce cred cei din jurul tău, inclusiv cei care îți urmăresc emsiunea? De ce?

-Contează ceea ce cred cei din jurul tău, cei cu care muncești și cei pentru care o faci cu atâta dăruire. Eu îi ascult, analizez și cresc! Da, aprecierile celor din jur mă ajută să urc treptele succesului!

-În procesul de realizare a emisiunii ai avut anumite impedimente? Cum te-ai descurcat?

-Fără impedimente, totul ar fi prea ușor, chiar plictisitor. Impedimentele îmi testează răbdarea și capacitatea de a le rezolva. E bine că de fiecare dată mă ajută să le depășesc cei din echipă, prietenii și colegii de serviciu.

sanatate

-De ce o emisiune online?

-E noul mediu activ și cu un flux mare de vizitatori. Dacă până acum găseam informațiile doar în ziare și la TV, acum totul e online și e firesc să profităm de asta.

-Te vezi activând și în continuare în acest domeniu? De ce medicină îmbinată cu jurnalism?

– În acest moment nu-mi imaginez să fac altceva, decât ceea ce fac acum. Mă văd în continuare oferind oamenilor sfaturi, fericire și informații utile. Mie mereu mi-a plăcut să ajut oamenii din jur, așa că prin ceea ce fac zi de zi la serviciu este puțin și am decis să mediatizăm acest lucru pentru a informa un numar mai mare de persoane.

violeta

-Sănătatea este o artă? Cum argumentezi?

– Desigur. Sănătatea este cel mai prețios lucru în viața oricărui om. Nu contează statutul tău social, mereu pe primul loc este sănătatea, ea nu are preț și mereu este comparată cu o magie a corpului uman. A fi un om sănătos este o artă. 

CLICK AICI, dacă vrei să urmărești emisiunea ”Arta sănătății”

Autor : Victoria UNGUREANU

EVERYDAY JOURNALISM.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*