Călătorii de vis

Vitalie Cojocari: Top 5 femei fatale din Republica Moldova

Când eModa.md m-a întrebat dacă vreau să fac un top al femeilor din Republica Moldova – un top care să se bazeze pe un criteriu special – am fost tentat să refuz. Pur și simplu nu știam ce top să fac, mai ales că există atâtea. Topul femeilor sexy, topul femeilor cunoscute, topul femeilor politician, topul cântărețelor ș.a.m.d, , scrie bloggerul și jurnalistul Vitalie Cojocari.

Am acceptat însă când mi-am dat seama că Moldovioarei îi lipsește, din atâtea și atâtea topuri, unul al femeilor fatale. Nici nu știu cum s-a putut trăi în Moldova fără așa ceva. Și când te gândești că țărișoara noastră ar fi intrat în Uniunea Europeană fără un top al femeii fatale. Am zis să rezolv problema odată și pentru totdeauna. Glumesc, evident!

fatalaMai întâi să stabilim din capul locului ce înseamnă o femeie fatală. Wikipedia ne dă o definiție. Femme fatale (Femeie fatală) este denumirea dată femeilor deosebit de frumoase, atrăgătoare de tip erotic seducător. Pe de o parte pot duce la îndeplinirea deplină a dorințelor erotice, iar pe de altă parte cauzează nenorociri provocând suferințe.  În istorie, literatură, mitologie sunt multe exemple de femei fatale: Marilyn Monroe, Anna Karenina, sirenele. Acum nu știu dacă topul meu o să respecte definiția… Așa că, unde vedeți că am dat cu oiștea-n gard, să mă corectați. Topul este subiectiv și se bazează ori pe percepția pe care cred eu că o are publicul în legătură cu moldovencele de mai jos, ori pe imaginea de femei fatale pe care și le crează chiar eroinele noastre.

Locul 5. Diana Rotaru. Sincer să fiu mi-e cunoscută foarte puțin viața și opera doamnei sau domnișoarei respective. Dacă este cântăreață, apăi nu știu ce cântă. Dacă este actriță, apăi nu știu la ce teatru joacă. Am văzut-o pe site-urile de știri la rubricile – iată cine s-a mai dezbrăcat într-o ședință foto. Atât. Este pe locul 5 doar pentru că se vinde ca femeie fatală. Mai trebuie să demonstreze calități de vampă.

Locul 4. Kătălina Rusu. A șocat internetul, inclusiv pe subsemnatul, după ce a pupat un Porsche fix pe bot. Nimeni nu știe dacă mașina îi aparține ori ba, dar gestul a scos-o în față. Cert este că nu orice femeie își permite să pupe pe capotă un Porsche. Nu orice duduie se poate mândri că și-a lăsat amprenta buzelor pe albul imaculat al unei mașini de lux. Iată că în topul meu, respectiva Kătălina a parcat pe locul patru. Apropo, între timp m-am lămurit care este sfera activității și intereselor sale. Se pare că este cântăreață. Cântă din gură. A fost pe la X Factor în România.

Locul 3. Anna Lesko. Eu zic că din Anna Lesko a rămas doar numele de femeie fatală. Căsătorită, cu un copil, cine o mai crede? Și totuși să rămână în top, chiar pe trei. Nu de alta, dar aceasta este imaginea Annei în România. Este ca o marcă înregistrată. Spui Anna Lesko, spui femeie fatală.

Locul 2. Natalia Gordienco. Nu știu dacă i-am scris corect numele, nu știu dacă și l-o fi schimbat din nou… Important este că lumea știe despre cine vorbesc. S-a promovat ca o fata sexy și care înnebunește bărbații. La Chișinău, un oraș mic, toată lumea pretinde că știe cu cine este cuplată. Dar adevărul este că nimeni nu-i ține lumânarea, cum se zice în satul meu. Frumoasă, sexy, cu o remorcă de bârfe din urmă – iată ingredientele unei femei fatale din Moldova. Din păcate sau din fericire pentru ea, în topul meu este pe locul 2. Putea să fie unu, dar stați să vedeți cine este în fruntea plutonului…

Locul 1. Domnica Cemortan. Să mă ierte Domnica – în ultima vreme a fost oțărâtă pe mine – dar nu sunt eu cel care zice că are caracteristicile unei femei fatale. Presa internațională, cea de la Chișinău, de la București i-au spus ”Femme fatale”. Până și ea ar fi recunoscut că a fost amanta căpitanului vasului naufragiat. Iar ca imaginea de femeie fatală să se lipească și mai mult, a fost implicată într-un schimb ciudat de replici cu Renato Usatâi: ba că au o relație, ba că este o făcătură. Mda, o femeie fatală. Asta nu o încurcă pe Domnica să fie activă în politică, dar mai ales atunci când trebuie să ajute o familie nevoiașă.
Dacă nu v-a plăcut topul meu, faceți voi unul mai bun!

Sursa: Cojocari.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*